diumenge, 18 d’octubre del 2015

Mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols


Des de fa molt temps, a casa estàvem donant moltes voltes a cuinar i tastar un aliment molt apreciat en cercles vegetarians i vegans que ens cridava molt l’atenció, el seità. Per això, quan vam decidir implantar un dia 100% vegetarià a la setmana vam veure que havia arribat el moment de tastar-lo, cosa que vam fer amb aquesta recepta que avui us presentem: unes “mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols”.

La recepta és molt senzilla i per fer-la necessitarem els següents ingredients:

300 gr. de seità
1 ou
Pa ratllat
1 dent d’all
100 gr. de pèsols
Tomàquet fregit
½ ceba
Sal
Oli d’oliva

El primer que farem serà preparar el seità. Per fer-ho, posarem el seità i un gra d’all al vas de la picadora y el picarem finament. Quan això estigui fet, ho reservarem en un bol.

A continuació, hi afegirem un ou amb un pessic de sal, varies cullerades de pa ratllat i ho mesclarem tot ben bé. Si veiem que queda massa líquid, hi afegirem més pa i repetirem el procés.

Fet això, posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli. Quan estigui calent hi afegirem la ceba picada ben fina i la cuinarem fins a cristal·litzar. Quan ho hagi fet, hi afegirem el tomàquet i ho deixem uns 5 minuts més a foc lent. Passant aquest temps, afegirem el pèsols amb un vas d’aigua, ho salpebrarem tot i ho deixarem coure uns 12 minuts més.

Mentre el tomàquet es va fent, nosaltres aprofitarem per fer les boles de seità talment com si féssim unes mandonguilles convencionals, les passarem per pa ratllat i de nous, les reservarem. Un cop les tinguem totes fetes (amb aquestes quantitats en tindreu per fer-ne, més o menys, una dotzena), posarem una paella al foc amb una quantitat generosa d’oli.

Quan l’oli estigui ben calent, posarem les mandonguilles de seità a fregir (a tandes de tres o quatre per anar controlant-ne la cocció). Quan estiguin fetes, les traurem i posarem sobre paper absorbent per tal de treure’n l’excedent d’oli.

Finalment, afegirem les mandonguilles a la paella amb el tomàquet i n’apagarem el foc per deixar-la tapada uns minuts abans de servir-les.

Així ens van quedar a nosaltres:

Mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols
Ració de mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols


Atrevides, delicioses i sorprenents. Un plat que tot el món hauria de tastar com a mínim una vegada a la vida.

Bon profit!!

divendres, 25 de setembre del 2015

Crema de bolets de temporada


L’estiu se’n va i amb ell s’emporta el nostre bronzejat i aquell solet que tant ens agrada, deixant-nos amb els primers freds de la temporada. Per tot això, creiem que ja és el moment de començar amb la cuina de tardor i els seus plats tebis.

Aprofitant que el tardor és temporada de bolets, hem pensat en una crema senzilla i ben gustosa, una “crema de bolets de temporada”.

Per preparar aquesta recepta emprarem els següents ingredients:

300 gr. de bolets de temporada
1 l. de brou de pollastre casolà (o de bric)
Mitja ceba
1 dent d’all
50 ml. de crema de llet
Sal
Pebre

Aquesta recepta és molt senzilla i el seu resultat final és senzillament espectacular, a més d’ideal per aquests primers freds de tardor.

El primer que farem serà posar una olla al foc amb un bon raig d’oli, quan estigui calent hi afegirem la ceba tallada ben fina. Una vegada la ceba s’hagi cristal·litzat, hi afegirem els bolets i deixarem que es cuinin uns 10 minuts a foc mitjà.

Passat aquest temps hi afegirem el brou, taparem l’olla i la deixarem uns 20 minuts coent-se a foc suau.

A continuació, passarem la batedora de ma pel brou i els bolets per deixar-ho tot ben fi. Quan ho tinguem, hi afegirem la crema de llet i ho deixarem 10 minuts més tapat a foc ben suau tot i removent-ho de tant en tant.

I, fet!! A punt de presentar i gaudir d’una excel·lent crema.


Una bona ració de la nostra crema de bolets
Una bona ració de la nostra crema de bolets


Bon profit!!

dilluns, 14 de setembre del 2015

Sandvitx amb aroma hindú


Després d’un més que merescut descans per vacances tornem a la normalitat i, amb ella, re emprenem un curs més aquest petit raconet amb energies renovades i amb moltes ganes de fer-vos arribar propostes de receptes senzilles, ràpides, sanes i gustoses que, en algun moment, us poden salvar algun dinar o sopar. Avui, sense anar més lluny, us portem un original “Sandvitx amb aroma hindú”.

És un plat realment senzill que a nosaltres ja ens ha salvat més d’un sopar. Per fer-lo, necessitarem els següents ingredients:  

6 pans naan (o pita)
300 g de pit de pollastre picat
1 ou
Unes fulles d’enciam
Una ceba
1 cullerada de curri
½ cogombre
1 iogurt natural
Varies fulles de menta
Oli
Sal i pebre

Per començar, picarem ben fina la ceba i la posarem en un bol amb el pit de pollastre picat, hi afegirem l’ou, un pessic de sal i de pebre i la cullerada de curri. Ho mesclarem tot ben bé i ho reservarem.

A continuació, tallarem el cogombre a rodanxes i torrarem els pans. Quan tinguem ambdues coses fetes, farem les hamburgueses i les passarem per la paella. Finalment, obrirem cada pa i el farcirem amb unes fulles d’enciam (ben amanit), unes rodanxes de cogombre i una hamburguesa.

Per finalitzar, netejarem i picarem les fulles de menta i les posarem en un bol petit juntament amb el iogurt i ho mesclarem tot bé.

Just abans de servir-ho, escamparem una cullerada de iogurt sobre l’hamburguesa i tancarem el pa.

Sandvitx amb aroma hindú
Un bon sandvitx amb aroma hindú per sopar?


Sincerament, tot un plaer pels sentits

Bon profit!

diumenge, 26 de juliol del 2015

Crema freda de cogombre


Avui, i aprofitant que ja estem en ple estiu, us portem una nova recepta que, sense cap mena de dubte us ajudarà a alleugerir els calors intensos, es tracta d’una “crema freda de cogombre”.

Com passa en la majoria de receptes que us presentem en aquest racó, la d’avui és una recepta realment senzilla, ràpida i molt saludable, tot i que, ja us avancem que us ha d’agradar el seu ingredient principal, el cogombre.

Per dur a terme la nostra versió d’aquesta recepta, emprarem els següents ingredients (per a dues racions):

1 ½ cogombre gran (o 2 de mitjans)
1 iogurt blanc
6 fulles de menta
1 cullerada de mostassa
1 dent d’all
Suc d’una llimona
1 tomàquet
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre molt

Pocs ingredients, tot i que això sí, molt sans per aquesta recepta que tothom pot fer a casa seva, ja que el seu nivell de complexitat es gairebé nul. Som-hi!

Per començar, netejarem bé totes les verdures. El tomàquet el passarem per l’aigua, el pelarem i li traurem la cueta, tot seguir pelarem els cogombres i els traurem totes les llavors i ho picarem tot a daus petits.

Un cop fet, posarem en el vas de la batedora: el cogombre, el tomàquet, el dent d’all, el iogurt blanc, el suc de la llimona, la cullerada de mostassa, un raig generós d’oli d’oliva, un pessic de sal i un altre de pebre. Finalment, ho batrem tot fins aconseguir una crema ben fina i homogènia.

Un cop fet, posarem la crema en un bol, el filmarem o tancarem bé i el posarem dins la nevera durant com a mínim un parell d’hores (nosaltres acostumem a deixar-la-hi d’un dia per altre).

Aquesta pot ser una possible presentació:

Recepta de crema freda de cogombre
Crema freda de cogombre, ideal per l'estiu


Sense cap mena de dubte, una crema ben fresca i sorprenent.

Bon profit!!

dimecres, 15 de juliol del 2015

Ous escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes


Fa relativament poc temps vam descobrir una recepta ideal per intentar minimitzar aquell gran problema que tenim en moltes cases, els sopars, els quals són potser l’àpat més complicat de triar quan planifiquem els menús de la setmana. Per aquesta raó, avui us portem una recepta que, tot i ser molt senzilla, us pot semblar molt estranya d’entrada, però que al final, la seva combinació de sabors acaba apassionant, com a mínim a casa nostra.

Hem batejat aquest plat com: “Ous escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes”.

Per dues racions necessitarem els següents ingredients:

4 ous
1 llauna de cors de carxofa
4 llesques de pernil ibèric
120 gr. de sucre
Sal
Pebre
Vinagre

El primer que farem serà posar un cassó al foc amb el sucre i unes quatre cullerades soperes d’aigua. Ho anirem remenant fins que espesseixi. Quan ho faci, hi afegirem els cors de carxofa i els deixarem cuinant-se uns 5 minuts, això sí, sense deixar de remoure.

Mentrestant, posarem les llesques de pernil ibèric entre papers de forn i, amb el forn calent, els deixarem uns 5 minuts a 200 graus. Passat aquest temps, posarem les llesques de pernil a la base del plats.

Una vegada fet, posarem a bullit l’aigua amb sal i un raig de vinagre en una olla. Mentre esperem que bulli prepararem uns saquets de paper fil amb els ous (sense closca) al seu interior. Un cop l’aigua estigui en ebullició, hi afegirem els saquets amb els ous i els hi deixarem uns 4 o 5 minuts. Passat aquest temps, refredarem els saquets i en traurem els ous del seu interior.

Finalment, repartirem els cors de carxofa sobre les llesques de pernil ibèric i, sobre seu hi col·locarem els ous, els salarem i ben directes cap a la taula.

Hi ha moltes presentacions possibles, però aquesta és la nostra:


Os escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes
Os escaldats sobre un llit d’ibèric i carxofes


Realment sorprenents. Us els recomano totalment.

Bon profit!!