dimecres, 12 de febrer del 2014

Restaurant Ikea - Vitoria-Gasteiz

Restaurant Ikea - Entrada
Fer anys sempre és un motiu d’alegria per nosaltres, i més quan com en aquesta ocasió, l’aniversari suposava el canvi de dècada per un de nosaltres. Sense cap mena de dubte, un moment així mereixia una celebració especial i un sopar en un lloc igualment especial.

Potser per això, i com si es tractés d’una sorpresa es va preparar un sopar en un restaurant que feia molt de temps que teníem en ment, però que, per un motiu o altre, sempre deixàvem aparcat, el “Restaurant Ikea” de Vitoria-Gasteiz, situat en una de les entrades de la ciutat, concretament en el carrer Portal de Castilla número 27.

Quan vam arribar-hi, ens vam endur una grata sorpresa al ser rebuts càlidament per la maître del restaurant, la qual després de guardar las nostres caçadores ens va acompanyar al menjador.

La sala, dissenyada per l’afamat arquitecte Javier Mariscal, ens transporta a la tranquil·litat d’un bosc, gràcies a les seves parets recobertes de fusta sense tractar i a la seva il·luminació.  Una estranya sensació ens recorria de dalt a baix i oscil·lava entre el ‘què bé que s’està aquí’ i el ‘això no és per nosaltres’.

Ben aconsellats pel segon de cuina (Asier Urbina), van optar pel menú degustació ‘Ilaski’, composat per un entrant gentilesa de la casa, cinc plats i dos postres més aigua, vi criança (D.O. Rioja Alavesa) i cafè. Tot, per 60€ IVA inclòs.

Durant el mes de desembre de 2013, el menú ‘Ilaski’ constava dels següents plats:

Entrant:

  • Palets de pa amb formatge, timó i salsa tàrtara.

Plats:

  • Xarrup de ceps amb crema de llamàntol i escuma d’espinacs. Sembla un plat estrany, però la combinació de crema de llamàntol i escuma d’espinacs és espectacular i el xarrup de ceps, no es queda pas enrera.
  • Tàrtar de carxofes fregides amb espàrrecs i foie.
  •  Vieires saltejades amb amanida de mongetes verdes, alls tendres i burrata. Senzillament, de matrícula d’honor, tant per presentació com per combinació de sabors.
  • Bloc de llobarro amb txangurro, compota de ceba i base de bledes. Sense miraments, el millor llobarro que hem tastat.
  • Bloc de bou amb patata al forn i confitura de pebrot. El millor d’aquest plat, per estrany que sembli, foren les sals que ens van portar d’acompanyament (sal d’Añana, al vi, fumada i de l’Himàlaia).

Postres:

  • Macedònia de fruites amb gel de cava i sorbet de mango. Refrescant i aromàtic.
  • Gelat de formatge infusionat amb fruites vermelles. Àcid? Dolç? Doncs una mica de tot i en la seva justa mesura. Sens dubte, el millor tancament a un gran menú.


I per si fos poc, l’equip de l’Ikea es van voler sumar a la nostra celebració amb dos gestos que agrairem sempre: la salutació dels seus cracks de la cuina (Iñaki Moya i Asier Urbina) i un tercer postre, un pastelet de xocolata i maduixes amb dues espelmes.

Detall del menjador del Restaurant Ikea
Detall del menjador del Restaurant Ikea


Tot i conèixer un munt de restaurants tant de Vitoria com d’altres ciutats que hem visitat, podem afirmar és que, sense cap mena de dubte, el restaurant Ikea és el millor restaurant de tots els que hem estat. El menjar és de primera, el servei és amable i immillorable, aconseguint entre tots que, el client se senti com a casa, amb una sensació de benestar sense precedents. A més, si parlem del preu, us recordem que en el preu del menú s’hi inclou absolutament tot, és a dir, la relació qualitat - preu és excepcional.

Sense cap mena de dubte, us recomanem anar a aquest restaurant, com a mínim, un cop a la vida. Nosaltres, tenim tant clar que hi tornarem que li posem un 10.

Per cert, recordeu-vos de reservar taula abans d’anar-hi. Per fer-ho, us deixem aquí les dades necessàries:



01007 Vitoria-Gasteiz
Telèfon: 945 144 747


1 comentari: