diumenge, 23 de febrer de 2014

Restaurant Tandoori Station - Madrid

Restaurant Tandoori Station

Restaurants amb l’etiqueta de “hindú” en aquest país n’hi ha molts, però que serveixin menjar indi real ja en son uns quants menys i quasi tots, emplaçats en grans ciutats. Per això, quan fa uns anys estàvem de vacances a Palma de Mallorca i vam descobrir el “Restaurante Baisakhi” no ens ho vam pensar dues vegades i vam entrar-hi.

El passat cap de setmana van decidir anar a Madrid per canviar d’aires i desconnectar una mica tot i descobrint racons oblidats i perquè no, quelcom nou de la seva extensa oferta gastronòmica. En aquesta ocasió vam escollir retrobar-nos amb la gastronomia hindú. L’opció escollida fou el “Tandoori Station”, el possiblement, restaurant hindú més a la moda actualment.

Quan vam arribar al restaurant, vam ser rebuts per la persona que uns dies enrere ens va fer la reserva, una vegada confirmada la mateixa, ens va acompanyar a la nostra taula on ens esperava la carta del restaurant. Nosaltres, per no canviar, vam optar pel menú degustació.

El restaurant “Tandoori Station” està ambientant en una estació del metro de Delhi i el seu menú degustació simbolitza un recorregut a través de quatre estacions amb els seus respectius sabors. Aquestes estacions són:


1a. estació: Aperitius  

En aquesta estació en van portar els següents plats:

 • Pa hindú farcit de formatge. Aquest pa rep el nom de “naan” i te un sabor realment especial i combina perfectament amb els curris.
 • Acompanyant el pa, ens van portar tres salses, cada una amb el seu sabor i el seu grau de picant. L’objectiu d’aquestes salses no era altre que acompanyar la resta de plats d’aquesta estació, la primera era una salsa suau i saborosa, la segona una mica més picant, i la tercera, tan picant que era quasi prohibitiva pel gust occidental.
 • Una mica més endavant, van arribar les crestes de patata, pèsols i especies picants. Aquest plat, conegut com “Samosa”, tenia un sabor molt bo tot i que, tenia un gust molt variable en funció de la salsa amb que es mescla.
 • Finalment, ens van portar un plat anomenat “Pakora” consistent en verdures arrebossades amb farina de cigrons. En aquest cas, el seu sabor ens va semblar bastant curiós.


2a. estació: Tandoori 

En aquesta estació en van portar dos plats amb uns noms tan estranys com:

 • “Murg ka tikka”, o el que és el mateix, trossos de pit de pollastre cuinats al forn “tandoori”. Tot i que era molt bo, nosaltres esperàvem quelcom més.
 • “Sheek Kebab” o el que és el mateix, trossos de vedella preparats al forn “tandoori” amb especies i herbes. Ens va semblar un plat molt saborós, però una vegada més, esperàvem quelcom més del que finalment vam degustar.


3a. estació: Curris 

Tot i que molts dels curris són molt picants, aquesta estació fou la millor de tot el sopar. En total ens van portar tres tipus diferents de curris acompanyats d’arrós “Pulau”, o el que es el mateix, arròs basmati amb canella, cardamom, anís i safrà. Tots els curris eren molt saborosos, però, com podreu veure, cadascun amb el seus trets diferencials.

 • “Murghi makhan wali”, o pollastre, tomàquet i salses de curri suau. Estava realment bo, amb un sabor realment especial.
 • “Gosht ka roghan josh”, o curri de vedella amb tomàquet i especies. Pel nostre gust, tot i que estava molt bo, us reconeixem que estava una mica passat de picant.
 • El darrer plat d’aquesta estació fou un curri anomenat “Malai paneer wala kofta”, una espècie de mandonguilles de patata, formatge i salsa d’ametlles (sense carn). Per nosaltres fou, sense cap mena de dubte, el pitjor plat de la nit.


4a. estació: Final del viatge 

Per finalitzar el viatge, què millor que arribar a l’estació dels postres que en aquesta ocasió foren:

 • Boles de pa de pessic d’almívar i llet. Molt suaus i gustoses. El seu nom amb hindú era: “Gulab jamun”. Estranys, veritat?
 • Gelat de festuc, o en hindú “Kulfi”. Una paraula senzilla per un gelat realment diferent al que estem acostumats.

Tot i que tot fou del nostre gust, hi ha varies coses que, sota el nostre modest punt de vista, caldria millorar. Per començar, la majoria del menjar que ens van portar no era autentica, era europeïtzada, a molta distancia de l’autèntic menjar hindú que vam degustar a Palma. Per continuar, la ambientació del local basa en una estació de Delhi donava més la sensació d’estar menjant en una nau industrial que en un restaurant hindú.

En quan a les begudes, hem de tenir en compta que no s’inclouen en el menú degustació i que, o no hi ha vins a la India, o senzillament al “Tandoori Station” no hi arriben, per tant, un ha d’escollir entre un parell de blancs, o els típics criances de la Rioja. Nosaltres vam optar per prendre quelcom diferent, un fabulós vi blanc australià (Koonunga Hill).

De totes formes, sense el menor dubte l’èxit més gran d’aquest restaurant ha sigut convertir-se en un lloc “de moda”, ja que pel que hem pogut veure, tot el mon vol anar-hi i tenir-hi una taula és una tasca certament complicada. Nosaltres la vam aconseguir reservant amb una setmana d’anel·lació i pel segon torn de sopars.

Menjador del Tandoori Station Madrid
Detall del menjador del Tandoori Station

Per cert, si la vostra intenció és tenir un sopar romàntic al “Tandoori Station”, penseu-vos-ho ja que les taules son tant petites i està sempre tant ple de gent, que es realment difícil poder escoltar al vostre acompanyant.

En el nostre cas si que us podem dir que vam gaudir d’una experiència més positiva que negativa i per això us diem que hi tornarem. La nostra valoració és d’un 7.5 sobre 10.

Si voleu anar-hi, i tenint en compte que quasi és impossible fer-ho sense reservar, us deixem les seves dades de contacte:


28006 Madrid
Tel.: 91 401 22 28

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada