dilluns, 24 d’abril del 2017

Patates emmascarades



Amb aquesta entrada us volem presentar una recepta especial per a nosaltres, i us preguntareu, perquè és especial aquesta recepta? Doncs bé, bàsicament ho és perquè es tracta d’una ‘recepta de casa’ feta, com no, a casa. Sí, la recepta que us portem avui és de la nostra terra (bé, com a mínim, de la terra del 50% de l’equip).

El plat que us portem avui és un plat de la cuina tradicional catalana que te el seu origen a la zona de muntanya del Berguedà (Catalunya), les “patates emmascarades”. Originalment es feien emprant sang de porc (ja sabeu, la cuina d’aprofitament ben entesa) tot i que per aquesta recepta, l’hem eliminat tot i adaptant-la una mica més als temps actuals.

Per un parell de racions necessitarem els següents ingredients:

3 patates mitjanes
200 g de botifarra negra
100 g de cansalada viada o bacó
Mitja ceba
Oli
Sal

Per començar netejarem bé les patates ja que les cuinarem amb la seva pròpia pell. Un cop fet, posarem a bullir una olla amb aigua i un xic de sal, quan arrenqui el bull, afegirem les patates i deixarem bullint uns 20 minuts.

Mentre bullen les patates anirem picant la ceba i la cansalada (en reservarem dues llesques per fer el guarniment) a daus ben petits. En una paella amb abundant oli, posarem a cristal·litzar la ceba, un cop fet, hi afegirem la cansalada i continuarem cuinant-la uns minuts. A continuació traurem la pell al bull negre i el desfarem amb l’ajuda d’una forquilla. Quan la tinguem, l’afegirem a la paella i la cuinarem uns minuts més.

Mentre acaba de cuinar-se tot, pelarem bé les patates i les xafarem amb l’ajuda d’una forquilla. La patata ha de quedar el més fina possible. Quan la tinguem ben xafada l’afegirem a la paella tot i mesclant-la bé amb la ceba i la cansalada. Un parell de  minuts després ho tindrem tot a punt d’emplatar.

Finalment cuinarem les llesques de cansalada que havíem reservat i presentarem el plat. Aquesta és una opció:

Patates emmascarades
Una ració de patates emmascarades


Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada