dilluns, 10 d’abril de 2017

“Cinnamon rolls” o rotllets de canyella



Avui el nostre viatge gastronòmic ens porta fins a un país sorprenent, Suècia. En aquest cas, la sorpresa ens ve donada per una recepta originaria del país escandinau i que, avui en dia tothom associem als Estats Units. Sí, avui us portem la recepta dels “cinnamon rolls” o “rotllets de canyella”.

Els “cinnamon roll” van néixer durant els bojos anys 20 suecs entre les famílies amb més possibles. No va ser fins anys més endavant que van saltar el bassal per arribar als Estats Units, convertint-se poc a poc en el seu postre més típic.

Per fer uns 16, generosos, rotllets de canyella farem servir els següents ingredients:

Per la massa:

400 g de farina
30 g de sucre
50 g de mantega en pomada
2 g de pols de vainilla
50 ml d’aigua tèbia
100 ml de llet tèbia
1 ou mitjà
15 g de llevat fresc
1 polsim de sal

Pel farciment:

100 g de mantega en pomada
1.5 cullerades de canyella en pols
60 g de sucre moreno

Per la cobertura:

2 cullerades de formatge d’untar (o mascarpone)
70 g de sucre
30 ml de llet



Per començar, agafarem un bol gran i anirem afegint-hi tots els ingredients secs tot i mesclant-los mica a mica per anar-los integrant. Després hi afegirem l’ou batut i l’aigua i tornarem a mesclar. Dissoldrem el llevat a la llet i finalment l’integrarem amb la resta d’ingredients.

Un cop fet, amassarem a ma la mescla d’ingredients, i ho farem com a mínim durant uns 15 minuts. La massa estarà feta quan aconseguim fer una bola sense que s’enganxi a les mans. Quan la tinguem, la taparem amb un drap de cotó i la deixarem reposar, com a mínim, una hora i mitja.

Una vegada passat aquest temps, començarem a preparar el farciment, per fer-ho agafarem la mantega i donarem un cop de 15/20 segons de microones. Quan estigui líquida li afegirem la canyella i mesclarem bé.
El següent pas serà estirar la massa sobre l’encimera enfarinada. Per fer-ho farem servir el rodet de cuina i ho farem fins aconseguir un rectangle. Un cop el tinguem, pintarem tota la superfície amb la mescla de mantega i canyella. Mentre preparem la massa, posarem a escalfar el forn a 180 graus.

Un cop fet, enrotllarem la massa fent un rul·lo i posteriorment, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, el tallarem a rodanxes de 2 o 3 centímetres de gruix i els anirem distribuint en una safata de forn coberta amb paper sulfurat (cal que deixeu espai entre cada rotlle perquè creixen quan estan al forn). Finalment, ficarem la safata al forn i l’hi deixarem entre 7 i 10 minuts (amb molt de compte, ja que quan es daurin pot ser ja massa tard).

Mentre es fan els rotlles de canyella prepararem la cobertura. Per fer-la agafarem dues cullerades de formatge d’untar (o mascarpone), el sucre i la llet i ho batrem tot amb la batedora de braç.

Quant traguem els “cinnamon rolls” del forn els posarem la cobertura i els deixaren refredar uns minuts (o fins que la gola ens permeti).

Aquest és el resultat final:

Recepta de “cinnamon rolls” o “rotllets de canyella”
“Cinnamon rolls” o “rotllets de canyella”.





Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Aquests rotllets em tenen enamorada! Els tinc a la meva llista de pendents!
    Em convides a un?
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són una estona de feina, pero la veritat, una auténtica delicia. Si et decideixes veurás com trionfes a casa (o on els serveixis) :)
      Petons!!

      Elimina