Com us explicava
en la meva darrera entrada d’aquest bloc, als meus amos els encanta el menjar
italià, i molt sovint preparen algun plat amb recepta italiana, ja sigui per
sopar o per dinar. La veritat és que no he perdut l’esperança, potser algun dia
tindré el privilegi de que em preparin algun d’aquests plats, tot i que fins
ara ja n’han preparat un munt (pizzes, pastes, arrossos, etc.), sempre em diuen
el mateix: “això no és per gatets!”.
Continuant amb
les receptes de menjar italià, avui us vull explicar un postre senzill i super
gustós. S’anomena “Tiramisú”.
Segons vaig poder
escoltar, per fer tiramisú es poden emprar un bon nombre de receptes diferents,
per bé, la meva (sí, ho se... hauria de dir: la que fan els meus amos, però jo
la considero meva, apa!) és potser de les més senzilles i gustoses (si no ho
dic jo, qui ho diria? Meh meh meh!!!).
Ells van
utilitzar els següents ingredients:
3 rovells d’ou
2 clares d’ou
100 gr. de sucre
250 gr. de
mascarpone
100 gr. de galetes
de pa de pessic
100 gr. de xocolata
negra
150 gr. de cafè
Cacau en pols
El primer pas
serà preparar una bona tassa de cafè (ep!, que no és pas per veure’l, si en
necessiteu un, millor prepareu dues tasses, meh meh mhe!!). Aquest cafè
l’haureu de reservar.
A continuació,
posareu en un bol les clares amb un pessic de sal i les batreu amb l’ajuda de
la batedora elèctrica fins aconseguir portar-les a punt de neu. Quan ho
aconseguiu, les deixareu reposar un parell de minuts.
Mentre, en un bol
més petit hi posareu les gemes del ous amb el sucre i ho batreu tot amb l’ajuda
de la batedora manual fins aconseguir una massa cremosa i regular. Quan la
tingueu, li afegireu el mascarpone i continuareu removent fins aconseguir de
nou, una massa cremosa i homogènia.
Fins aquí, tot bé?
Sí, no? Bé, doncs ja ho teniu tot preparat, només falta presentar el postre.
Per fer-ho,
escollireu els recipients de postre que més us agradin i els hi fareu una base
amb les galetes de pa de pessic impregnades amb el cafè (compte, només han d’estar
una mica humides de cafè) fins a tapar la base del recipient, a continuació,
sobre de les galetes, hi estendreu una capa generosa de mascarpone, i sobre
seu, hi rallareu una mica de xocolata negra.
Fàcil, no? Bé,
aquests darrers passos haureu de repetir-los fins a omplir totalment els
recipients escollits, això sí, deixant sempre que la darrera capa sigui una de
mascarpone, sobre la que, espolvorejareu amb una mica de cacau.
Aquest és un
possible resultat:
Quatre racions de tiramisú |
Us garantitzo que
aquest és un postre boníssim, a més de ser una fantàstica opció per acabar
qualsevol dinar o sopar, ja sigui amb amics o amb la família.
M'AGRADA EL TIRAMISU, HO FAIG DE TANT EN TANT, TINC DUES RECEPTES PUBLICADES UNA D'ELLES AMB CACAU I SENSE LICOR ESPECIAL PETITS
ResponEliminaMmmm! Tiramisú, un gran encert de la pastisseria italiana. Jo el faig semblant, però enlloc de pa de pessic faig servir melindros. I el rajolí de licor que no hi falti!
ResponEliminaSalutacions!
Anna
bueno como te has adelantado ya sabes que tienes un par de premios para recoger en mi blog, para mi el mejor premio es seguirte en tu blog, y que sabes que eres mi gato favorito. un beso
ResponElimina