divendres, 29 de juny del 2012

Tiramisú


Com us explicava en la meva darrera entrada d’aquest bloc, als meus amos els encanta el menjar italià, i molt sovint preparen algun plat amb recepta italiana, ja sigui per sopar o per dinar. La veritat és que no he perdut l’esperança, potser algun dia tindré el privilegi de que em preparin algun d’aquests plats, tot i que fins ara ja n’han preparat un munt (pizzes, pastes, arrossos, etc.), sempre em diuen el mateix: “això no és per gatets!”.

Continuant amb les receptes de menjar italià, avui us vull explicar un postre senzill i super gustós. S’anomena “Tiramisú”.

Segons vaig poder escoltar, per fer tiramisú es poden emprar un bon nombre de receptes diferents, per bé, la meva (sí, ho se... hauria de dir: la que fan els meus amos, però jo la considero meva, apa!) és potser de les més senzilles i gustoses (si no ho dic jo, qui ho diria? Meh meh meh!!!).

Ells van utilitzar els següents ingredients:

3 rovells d’ou
2 clares d’ou
100 gr. de sucre
250 gr. de mascarpone
100 gr. de galetes de pa de pessic
100 gr. de xocolata negra
150 gr. de cafè
Cacau en pols


El primer pas serà preparar una bona tassa de cafè (ep!, que no és pas per veure’l, si en necessiteu un, millor prepareu dues tasses, meh meh mhe!!). Aquest cafè l’haureu de reservar.

A continuació, posareu en un bol les clares amb un pessic de sal i les batreu amb l’ajuda de la batedora elèctrica fins aconseguir portar-les a punt de neu. Quan ho aconseguiu, les deixareu reposar un parell de minuts.

Mentre, en un bol més petit hi posareu les gemes del ous amb el sucre i ho batreu tot amb l’ajuda de la batedora manual fins aconseguir una massa cremosa i regular. Quan la tingueu, li afegireu el mascarpone i continuareu removent fins aconseguir de nou, una massa cremosa i homogènia.

Fins aquí, tot bé? Sí, no? Bé, doncs ja ho teniu tot preparat, només falta presentar el postre.

Per fer-ho, escollireu els recipients de postre que més us agradin i els hi fareu una base amb les galetes de pa de pessic impregnades amb el cafè (compte, només han d’estar una mica humides de cafè) fins a tapar la base del recipient, a continuació, sobre de les galetes, hi estendreu una capa generosa de mascarpone, i sobre seu, hi rallareu una mica de xocolata negra.

Fàcil, no? Bé, aquests darrers passos haureu de repetir-los fins a omplir totalment els recipients escollits, això sí, deixant sempre que la darrera capa sigui una de mascarpone, sobre la que, espolvorejareu amb una mica de cacau.

Aquest és un possible resultat:

Quatre racions de tiramisú

Us garantitzo que aquest és un postre boníssim, a més de ser una fantàstica opció per acabar qualsevol dinar o sopar, ja sigui amb amics o amb la família.

3 comentaris:

  1. M'AGRADA EL TIRAMISU, HO FAIG DE TANT EN TANT, TINC DUES RECEPTES PUBLICADES UNA D'ELLES AMB CACAU I SENSE LICOR ESPECIAL PETITS

    ResponElimina
  2. Mmmm! Tiramisú, un gran encert de la pastisseria italiana. Jo el faig semblant, però enlloc de pa de pessic faig servir melindros. I el rajolí de licor que no hi falti!

    Salutacions!
    Anna

    ResponElimina
  3. bueno como te has adelantado ya sabes que tienes un par de premios para recoger en mi blog, para mi el mejor premio es seguirte en tu blog, y que sabes que eres mi gato favorito. un beso

    ResponElimina