Com ja sabreu els que ens seguiu, el risotto u arròs caldós és una de les
formes de preparar arròs que més ens agraden a casa, ja que ens permet combinar
una gran varietat d’ingredients i sabors, aconseguint quasi sempre un plat
senzill i que agrada a tot el món.
L’altre dia, desitjosos de tastat quelcom nou, vam intentar innovar un xic
el nostre repertori de receptes e incorporar-hi un risotto negre. Ja us avancem
que, a la taula va triomfar, així que, avui us explicarem com preparar-lo.
Per a dues persones necessitarem els següents ingredients:
200 gr. d’arròs rodó (si el teniu ‘arbori’, molt millor)
1 calamar mitjà
1 sobre de tinta de calamar
6 gambes
Mitja ceba
Mig pebrot vermell
1 tomàquet petit
Mig vas de vi blanc
¾ de litre de caldo de peix
Unes fulles de julivert fresc
Sal, oli i pebre
El que farem primer serà netejar bé el calamar, separant en un bol petit la
seva bosseta de tinta, a la qual li afegirem les del sobre per disposar així de
la quantitat necessària per tintar l’arròs. També netejarem bé les gambes,
separant-ne els caps i les cloques de les parts carnoses, les quals posarem en un
platet amb sal, pebre i un raig d’oli.
Fet això, posarem a escalfar el caldo de peix. Mentre s’escalfa, picarem la
mitja ceba i tallarem a daus el calamar. Ho reservarem.
Quan ho tinguem tot preparat, posarem una olla ampla al foc amb un parell
de cullerades d’oli. Quan aquest s’hagi escalfat i potxarem la ceba picada. Quan
la tinguem, hi afegirem els daus de calamar i un pessic de sal. Ho deixarem
daurar tot un parell de minuts tot i remenant-ho bé.
Passat aquest temps, hi afegirem el vi i continuarem removent fins que
aquest s’hagi reduït a la meitat moment en el que aprofitarem per afegir-hi
l’arròs i el remenarem bé. Una vegada mesclat i escalfat l’arròs, hi
afegirem el cado necessari per a cobrir l’arròs. Quan el caldo comenci a
bullir, hi afegirem la tinta de calamar i tornarem a remenar.
A partir d’aquí, cada vegada que l’arròs es begui el caldo, el tornarem a
cobrir amb més caldo. Això ho farem unes tres vegades durant la cocció. Quan
hagin passat uns 12 minuts, l’arròs estarà a punt per reposar. Per fer-ho,
taparem l’olla i l’apartarem del foc.
Mentre reposa, picarem bé el pebrot i el tomàquet i ho posarem tot a
potxar-se amb una mica de sal i pebre. Ho deixarem al foc uns 10 minuts, removent-ho
sovint. Finalment ho passarem per la batedora de braç fins a aconseguir una
salsa.
Per acabar, i a falta només d’emplatar, només ens mancarà passar les gambes
per la planxa un minut per a cada costat.
El resultat final pot ser semblant a aquest:
Un ració de risotto negre amb gambes. |
Que us sembla?
Bon profit!!
Té molt bona pinta, joan. I ben gustós que deu ser, amb tinta!
ResponEliminaMmmmmm....m'encanta l'arròs negre!!! Per tant, aquest risotto negre, també!!!!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Olga