diumenge, 6 d’octubre del 2013

Truita de carbassó gratinada


Una truita de carbassó gratinada? Sí, en soc conscient, us sonarà tant estrany com em va sonar a mi la primera vegada que ho vaig escoltar. Bé, dient-vos la veritat: em va semblar estranyíssim, com igual d’estrany és que cada vegada que els meus amos l’han fet a casa, aquesta recepta d’origen italià triomfa. Així que, sense esplaiar-me molt més, us l’explicaré.

Necessitareu els següents ingredients (per a dues persones):

4 ous
½ carbassó
½ ceba (al gust)
2 patates mitjanes
Una cullerada de llet
Alfàbrega, orenga
Sal
Oli


El primer que fareu serà pelar i tallar les patates a cuadrets. A continuació, posareu una paella amb oli abundant a foc viu. Quan l’oli estigui a temperatura òptima, hi posareu les patates tallades y les deixareu enrossir una mica.

Mentre les patates estiguin enrossint, tallareu el carbassó també a cuadrets. Passats uns minuts els afegireu a la paella juntament amb les patates. Uns minuts després, tallareu la ceba i igualment l’afegireu a la paella.

Mentrestant, cascareu els ous en un bol, els hi afegireu un pessic de sal, la cullerada de llet i els batreu ben bé. Quan les patates i el carbassó s’hagin cuit i la ceba s’hagi caramel·litzat, afegireu els ous batuts a la paella i baixareu el foc. Així, a foc lent continuarà fent-se la truita uns 5 o 6 minuts (fins que els costats de la mateixa comencin a quallar).

En aquest moment, espolvorejareu amb el formatge ratllat i les herbes aromàtiques i amb molt de compte (penseu que normalment les paelles tenen els mànecs de plàstic) posareu la paella al forn per gratinar.

Una vegada seguits aquests passos us deuria quedar quelcom similar a:



No te pas mala pinta, veritat?

Bon profit!!

1 comentari:

  1. Mala pinta?? Mala pinta? Quina pintassa que té!!! Ha de ser boníssima!!!!! Mmmmmm......m'imagino l'oloreta.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina