Una truita de carbassó
gratinada? Sí, en soc conscient, us sonarà tant estrany com em va sonar a mi la
primera vegada que ho vaig escoltar. Bé, dient-vos la veritat: em va semblar estranyíssim,
com igual d’estrany és que cada vegada que els meus amos l’han fet a casa, aquesta
recepta d’origen italià triomfa. Així que, sense esplaiar-me molt més, us l’explicaré.
Necessitareu els
següents ingredients (per a dues persones):
4 ous
½ carbassó
½ ceba (al gust)
2 patates
mitjanes
Una cullerada de
llet
Alfàbrega, orenga
Sal
Oli
El primer que
fareu serà pelar i tallar les patates a cuadrets. A continuació, posareu una
paella amb oli abundant a foc viu. Quan l’oli estigui a temperatura òptima, hi
posareu les patates tallades y les deixareu enrossir una mica.
Mentre les
patates estiguin enrossint, tallareu el carbassó també a cuadrets. Passats uns
minuts els afegireu a la paella juntament amb les patates. Uns minuts després,
tallareu la ceba i igualment l’afegireu a la paella.
Mentrestant,
cascareu els ous en un bol, els hi afegireu un pessic de sal, la cullerada de
llet i els batreu ben bé. Quan les patates i el carbassó s’hagin cuit i la ceba
s’hagi caramel·litzat, afegireu els ous batuts a la paella i baixareu el foc.
Així, a foc lent continuarà fent-se la truita uns 5 o 6 minuts (fins que els
costats de la mateixa comencin a quallar).
En aquest moment,
espolvorejareu amb el formatge ratllat i les herbes aromàtiques i amb molt de
compte (penseu que normalment les paelles tenen els mànecs de plàstic) posareu
la paella al forn per gratinar.
Una vegada
seguits aquests passos us deuria quedar quelcom similar a:
No te pas mala
pinta, veritat?
Bon profit!!
Mala pinta?? Mala pinta? Quina pintassa que té!!! Ha de ser boníssima!!!!! Mmmmmm......m'imagino l'oloreta.....
ResponEliminaPetons,
Olga