Sí, és més que possible que si us limiteu a llegir només el títol d’aquesta
entrada penseu que ens hem equivocat o fins i tot, que no val la pena fer una
entrada per explicar com fregir, però si ens doneu una oportunitat veureu que
sí que val la pena.
Per començar, molts us preguntareu, què és la iuca? Doncs bé, la iuca és un tubercle tropical
originari de Centre i Sud-Amèrica. L’ús a la cuina de la iuca és molt semblant
al del tubercle més famós, la patata, tot i que amb la diferencia que el seu
contingut tant en grasses com en
proteïnes és molt menor.
Amb molt més midó que la patata, la iuca és una gran opció per
substituir-la en la majoria de les seves aplicacions, tot i que això sí, tenint
en compte una precaució bàsica, ja que cal bullir-la abans de cuinar-la doncs
fent-ho s’eliminen els glúcids cianogènics causant de la cetona i cianur.
Bé, un cop us hem espantat una mica, anem a per la recepta, jejeje
Per fer un parell de racions de iuca fregida necessitarem:
1 iuca (mitjana o gran)
Sal
Aigua
Oli
Començarem tallant la iuca en uns 4 o 5 trossos. Un cop la tinguem tallada,
la pelarem tot i traint-li les dues capes de pell que te, la primera marró i
dura, la segona com una membrana rosada. Sabreu que està completament pelada
quan la veieu completament blanca.
Una vegada pelats els trossos de iuca, partirem cada tros verticalment en 4
trossos més petits i els traurem la part central. Identificareu la part a
treure clarament, ja que sembla un cordó o un tronquet.
A continuació posarem una olla amb abundant aigua al fot
fins que arrenqui el bull. Un cop bulli, hi afegirem els trossos de iuca i una mica de sal. Deixarem que la iuca bulli durant uns 20 minuts. Passat aquest
temps traurem la iuca del foc i reservarem per refredar-los.
Un cop freds, tallarem els trossos formant pals (una mica
més gruixuts que si talléssim una patata per fregir-la). Mentre tallem, posem
una paella a escalfar amb una quantitat generosa d’oli.
Finalment, presentarem per acompanyar carn, peix, ous,
hamburgueses o el que els vingui de gust.
Quan l’oli estigui calent, anirem posar els troncs de
iuca i els fregirem fins que tinguin un color daurat, un com tots els troncs
estiguin ben rossos, els posarem sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli.
Una ració de iuca fregida |
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada