Després de molt temps deixant de costat les crítiques a restaurants per
centrar-nos, sobretot en explicar-vos receptes, els membres d’aquest equip
pensem que aquest és un bon moment per reprendre la nostra vessant més crítica.
Per fer-ho ens quedarem a casa, a Vitoria-Gasteiz, ja que els darrers mesos han
aparegut varies opcions per millorar l’oferta gastronòmica de la nostra ciutat.
No us enganyarem, la que fos Capital Gastronòmica de España 2014 és una
ciutat on es pot menjar molt, però que molt
bé, tot i que també us direm que té una oferta gastronòmica bastant pobre (són
pocs els locals que ofereixen quelcom que surti del típic “sota-cavall-rei”.
Potser per això, quan a començaments d’aquest any ens vam adonar que a
Vitoria havien obert varis restaurants nous, vam decidir llançar-nos a provar-los.
El primer escollit a ver el “Eskolaberri Soul Cooking”, emplaçat al carrer Manuel Iradier 26.
Quan els de l’equip vam arribar al local ens vam endur una grata sorpresa
ja que tant la barra com el propi menjador tenen una mescla de calidesa estètica
amb un aire “vintage” que ens van fer sentir totalment relaxats i més, amb la
musica d’ambient sonant sense molestar.
Durant el darrer parell de mesos, hem tingut la oportunitat d’anar-hi en
varies ocasions i tastar tant el menú cap de setmana, com la carteta del
restaurant (per moments, potser una mica massa curta).
El menú, diferent cada cap de setmana, consta de tres primers a compartir
entre la taula completa, un plat principal (carn o peix) i com a final de
festa, un postre. Tot regat per un vi de l’any i aigua per uns 25 euros. També
disposen d’un menú diari, per uns 14 euros, però encara no l’hem pogut tastar.
En quant a la seva carteta, comentar que es desglossa en els següents
apartats:
- “Per on començar” amb una selecció de tapes, amanides, etc.
- “Del mar” amb uns platets amb peix com a protagonista principal
- “De la terra” on la bona carn és la carta de presentació
- I “Postres” per gaudir d’un bon final de festa
De la carteta de l’”Eskolaberri”, pensada totalment per compartir, els
membres d’aquest equip recomanem, sense cap mena de dubte, el “Talo de conill”
i qualsevol de les variants de “Pa Bao amb pollastre/salmó/etc.”. Es serveixen
en racions de 4 unitats i estan realment espectaculars. El preu mitjà d’un
sopar a carta ronda entre els 20 i els 25 euros per cadascú.
Bona atenció, bon ambient i una opció gastronòmica diferent al que s’estila
per Vitoria. Tot i que amb algunes errades, l’”Eskolaberri” és una molt bona
opció per a gaudir d’una bona taula.
Com que el local és petit, si voleu gaudir de la seva cuina i del seu bon
ambient, us deixem les seves dades per reservar:
01005 Vitoria-Gasteiz
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada