dimecres, 2 de maig del 2018

Restaurant Eskolaberri Soul Cooking - Vitoria-Gasteiz


Després de molt temps deixant de costat les crítiques a restaurants per centrar-nos, sobretot en explicar-vos receptes, els membres d’aquest equip pensem que aquest és un bon moment per reprendre la nostra vessant més crítica. Per fer-ho ens quedarem a casa, a Vitoria-Gasteiz, ja que els darrers mesos han aparegut varies opcions per millorar l’oferta gastronòmica de la nostra ciutat.

No us enganyarem, la que fos Capital Gastronòmica de España 2014 és una ciutat on es pot menjar  molt, però que molt bé, tot i que també us direm que té una oferta gastronòmica bastant pobre (són pocs els locals que ofereixen quelcom que surti del típic “sota-cavall-rei”.

Potser per això, quan a començaments d’aquest any ens vam adonar que a Vitoria havien obert varis restaurants nous, vam decidir llançar-nos a provar-los. El primer escollit a ver el “Eskolaberri Soul Cooking”, emplaçat al carrer Manuel Iradier 26.

Quan els de l’equip vam arribar al local ens vam endur una grata sorpresa ja que tant la barra com el propi menjador tenen una mescla de calidesa estètica amb un aire “vintage” que ens van fer sentir totalment relaxats i més, amb la musica d’ambient sonant sense molestar.

Durant el darrer parell de mesos, hem tingut la oportunitat d’anar-hi en varies ocasions i tastar tant el menú cap de setmana, com la carteta del restaurant (per moments, potser una mica massa curta).

El menú, diferent cada cap de setmana, consta de tres primers a compartir entre la taula completa, un plat principal (carn o peix) i com a final de festa, un postre. Tot regat per un vi de l’any i aigua per uns 25 euros. També disposen d’un menú diari, per uns 14 euros, però encara no l’hem pogut tastar.

En quant a la seva carteta, comentar que es desglossa en els següents apartats:


  •  Per on començar” amb una selecció de tapes, amanides, etc.    
  •  Del mar” amb uns platets amb peix com a protagonista principal
  •  De la terra” on la bona carn és la carta de presentació
  •  I “Postres” per gaudir d’un bon final de festa


De la carteta de l’”Eskolaberri”, pensada totalment per compartir, els membres d’aquest equip recomanem, sense cap mena de dubte, el “Talo de conill” i qualsevol de les variants de “Pa Bao amb pollastre/salmó/etc.”. Es serveixen en racions de 4 unitats i estan realment espectaculars. El preu mitjà d’un sopar a carta ronda entre els 20 i els 25 euros per cadascú.

 
Una ració del deliciós talo de conill de l'Eskolaberri
Una ració del deliciós talo de conill de l'Eskolaberri

 
Torradeta de Santa Teresa de l'Eskolaberri
Torradeta de Santa Teresa de l'Eskolaberri

Bona atenció, bon ambient i una opció gastronòmica diferent al que s’estila per Vitoria. Tot i que amb algunes errades, l’”Eskolaberri” és una molt bona opció per a gaudir d’una bona taula.

Com que el local és petit, si voleu gaudir de la seva cuina i del seu bon ambient, us deixem les seves dades per reservar:



01005 Vitoria-Gasteiz


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada