diumenge, 20 d’agost del 2017

Galetes de xocolata farcides de crema de xocolata



Tot i que no ho sembli, l’estiu és una època fantàstica per donar-se un capritx i gaudir d’unes boníssimes galetes de xocolata i més, si estan farcides de... crema de xocolata. Una autèntica delícia de la que avui us volem explicar la seva recepta.

Per cert, sense por a l’hora de fer aquesta recepta, és molt més senzilla que trobar bones i sanes galetes al lineal del vostre supermercat.

Per fer una dotzena de galetes (depenent de la seva mida) necessitarem els següents ingredients:

215 g de farina
2 g de sal
2 g de llevat en pols
2 g de bicarbonat
Mitja rama de vainilla
113 g de mantega
70 g de sucre de canya
55 g de sucre blanc
1 Ou mitjà
130 g de xip de xocolata (blanc o negra)
100 g de crema de xocolata

El primer que farem serà mesclar en un bol suficientment gran la farina, el llevat en pols, el bicarbonat, la par carnosa de la rama de vainilla, la sal i els dos sucres.

En un bol més petit hi batrem l’ou fins que hagi doblat la seva mida. A continuació, afegirem al bol gran la mantega temperada (en pomada) i l’ou batut. Un cop fet, mesclarem bé amb les mans. Aquest mesclat durarà fins que tots els ingredients estiguin ben integrats i conformin una massa que se’ns enganxi a les mans.

Un cop fet, farem un rul·lo amb la massa i la filmarem bé (es pot filmar tant amb paper film com amb paper sulfurat pel forn) i ho posarem com a mínim mitja hora a la nevera.

Passat aquest temps, agafarem el rul·lo i el tallarem a discs (més o menys d’un centímetre de gruix) i els xafarem. Un cop fet, posarem una mica de crema de xocolata al centre i els tancarem fent una bola.

Amb el forn escalfat a 180 graus, posarem les boles distribuïdes en una safata i la posarem a la part central del forn tot i deixant-les coure uns 10 o 12 minuts, fins que tinguin els costats daurats. Fet això, traurem del forn les gales i les deixarem refredar.

Us han de quedar més o menys així:

Galetes de xocolata farcides de crema de xocolata
Galetes de xocolata farcides de crema de xocolata


I per dins...


Detall d'una galeta de xocolata farcida
Detall d'una galeta de xocolata farcida



Delicioses, adictives... i, a que no en podeu menjar només una?


Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada