diumenge, 16 de juliol del 2017

Pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà



Després d’un temps sense actualitzar aquest petit raconet, avui hi tornem amb una recepta protagonitzada per un dels peixos que més ens agraden a casa, el bacallà. Fa uns mesos us explicàvem com preparar una de les receptes més tradicionals de la cuina catalana, la “brandada de bacallà”. Tal i com us vam explicar, aquesta recepta té moltes variants, per tant avui us n’explicarem una d’aquestes variants tot i reciclant-ne l’idea principal donant un nou enfoc i un nou sabor.

La nostra proposta per avui són uns deliciosos “pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà”. És a dir, de la recepta que us vam presentar com a plat principal, pudem extreure’n una altra que por exercir de la mateixa funció, o bé, pot servir-nos per preparar uns “pintxos”.

Per a dues racions necessitarem els següents ingredients:

12 pebrots del piquillo
100 g de tomàquet triturat
1 dent d’all
Formatge ratllat

El primer que farem serà preparar la brandada, i per fer-ho, què millor que seguir la nostra pròpia recepta (jejeje) que a més, trobareu aquí.

Un cop preparada la brandada, en un caçó petit hi posarem 4 pebrots tallats a tires, el dent d’all ben picat i el tomàquet i ho deixarem coure tot uns 20 minuts a foc lent. Passat aquest temps, ho posarem tot al vas de la picadora i ho picarem fins a deixar una salseta ben fina. Quant tinguem la salseta, la reservarem.

En una paella gran hi posarem un raig d’oli d’oliva a foc mig. Quan l’oli estigui calent hi anirem posant els piquillos tot i cuinant-los un parell de minuts per a cada costat i els reservarem.

Finalment, amb l’ajuda d’una cullereta de cafè o d’una màniga pastissera anirem farcint els piquillos amb la brandada que hem preparat i els posarem en una font apta per anar al forn. Tot seguit, els cobrirem amb la salsa que hem reservat abans i els espolvorejarem amb formatge ratllat.

Gratinarem uns minuts i els servirem:

Pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà
Uns deliciosos pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà


Bon profit!!


¡Buen provecho!

1 comentari:

  1. M'has fet recordar els que preparava la meva mare! Que bons! Per mi, un dels meus plats preferits!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina