Tornem amb una recepta que porta l’aroma d’una cuina que
ens apassiona, la cuina italiana. Es tracta, com no, d’una recepta senzilla, aparent
i gustosa d’un plat que segurament, es convertirà en el protagonista de les
vostres taules, una “lasanya de ricota i espinacs”.
Per a dues racions necessitarem els següents ingredients:
8 plaques de caneló
250 gr. d’espinacs frescos
200 gr. de formatge ricota
50 gr. de formatge ratllat
100 gr. tomàquet triturat
1 ou batut
½ ceba
1 dent d’all
2 cullerades d’alfàbrega picada
Pebre
Sal
Oli
El primer que farem serà posar a bullir una cassola amb
abundant aigua. Quan aquesta arrenqui el bull hi posarem una mica de sal, les
plaques de caneló i les deixarem bullint uns 12 minuts (o el temps que marqui
el fabricant). Passat aquest temps, refredarem les plaques i les estendrem.
A continuació picarem tant la ceba com l’all ben fins. Un
cop fet, posarem una paella al foc amb un raig generós d’oli i quan aquest
estigui calent, hi afegirem la ceba i l’all picats i els cuinarem un parell de
minuts tot i removent-ho de tant en tant. Passat aquest temps afegirem les
fulles d’espinac ben tallades i les cuinarem durant uns minuts removent tot
sovint.
En un bol a part hi posarem el formatge ricota, l’ou
batut, les dues cullerades d’alfàbrega i ho mesclarem tot bé. Un cop fet, hi
afegirem els espinacs i de nou, tornarem a mesclar fins que ho haguem integrat
tot.
Finalment, muntarem el plat en safates aptes per anar al
forn. Per muntar-los, posarem una làmina de pasta, sobre seu hi estendrem la
mescla d’espinacs i formatge i ho cobrirem amb una nova placa de pasta que
naparem amb una cullerada de tomàquet. Repetirem aquest procés fins a emprar
les 4 plaques de lasanya. Per últim, cobrirem de formatge ratllat i posarem les
safates al forn que prèviament haurem escalfat a 180 graus i les hi mantindrem
uns 30 minuts.
A nosaltres ens va quedar així:
A casa vam triomfar amb aquesta recepta. Us animem a provar de fer aquesta sana i gustosa lasanya.
Bon profit!!
Bon profit!!
MMmmmm....ha de ser deliciosa, deliciosa!!! M'agraden molts els espinacs i en lasanya....més!!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
I tant que te de ser deliciosa, queda anotada i no tardaré a fer-la, els espinacs m’agraden molt!!
ResponEliminaPetons
una delícia!
ResponElimina