dissabte, 26 de desembre del 2015

Amanida tèbia de gules

Avui, tot i aprofitant que el fred ja fa uns dies que està entre nosaltres, hem decidit portar-vos una recepta ideal per sopar, o si ho preferiu, presentant-la en petit, com a entrant en algun dels múltiples àpats familiars que ben segur tindreu a casa, es tracta d’una amanida ben clàssica, la “Amanida tèbia de gules”.

És una recepta senzilla, sana i ben ràpida, com a nosaltres ens agraden.

Per a dues persones emprarem els següents ingredients:

150 gr. d’enciam de varis tipus
150 gr. de gules
90 gr. de formatge Idiazábal
1 llauna de tonyina
1 tomàquet d’amanida (o una dotzena de tomàquets xerri)
1 dent d’all
Mig bitxo
Vinagre de Mòdena
Sal
Oli d’oliva

El primer que farem serà preparar tots els ingredients. Per fer-ho, tallarem el formatge Idiazábal en daus els reservarem. Després, farem el mateix amb el tomàquet (si opteu pels xerri, tallant-los per la meitat n’hi ha prou) i també els reservarem.

Pel següent pas, posarem a escalfar una paella amb un bon raig d’oli d’oliva. Mentre s’escalfa, tallarem l’all i el bitxo a làmines i l’afegirem a la paella remenant per evitar que es cremi. Al cap d’un minut, hi afegirem les gules i remenarem de tant en tant durant un parell de minuts més. Finalment, apagarem el foc i reservarem les gules.

Arribats en aquest punt, ja tindrem la part més complicada feta, per tant, anirem muntant el plat. Per fer-ho, posarem la meitat de l’amanida en un plat, hi afegirem els daus de formatge Idiazábal i la meitat de la llauna de tonyina. A continuació, repartirem els tomàquets tallats i ho cobrirem amb les gules que tenim reservades. Us ha de quedar quelcom així:

Amanida tèbia de gules
Amanida tèbia de gules

Just abans de presentar-la, amanirem una mica de sal, un raig de vinagre de Mòdena i un raig generós d’oli d’oliva verge.

I ara, a gaudir-la!


Bon profit!!

1 comentari: