diumenge, 22 de febrer del 2015

Croquetes de pernil ibèric


Avui us portem tot un clàssic de la cuina, les croquetes.

Sense cap mena de dubte, les croquetes destaquen per la seva gran adaptació als sabors, permetent així una gran varietat d’ingredients que podem combinar per aconseguir-les, el que fa que sigui un plat que, normalment, agrada a la majoria. Com passa en aquests casos, i més tractant-se d’un plat tan tradicional com les croquetes, podem trobar-ne una gran varietat de precuinades a les prestatgeries del nostre supermercat habitual, ja que, tot i no fer falta un Nobel per fer-les a casa, si que comporten un llarg procés d’elaboració.

Un cop explicat tot això, només ens falta explicar-vos com preparem a casa les croquetes, concretament les “croquetes de pernil ibèric”.

Per fer unes 24 croquetes, necessitarem els següents ingredients:

½ litre de llet
50 gr. de farina
100 gr. de pernil ibèric
1 dent d’all
½ ceba tendra
50 gr. de mantega (u oli d’oliva)
Pa ratllat
2 ous
Oli d’oliva
Sal

Abans que res, netejarem la ceba tendra i la pica tan petita com ens segui possible. Una vegada fet, pelarem i picarem també el dent d’all.

Per l’altre costat, posarem una olla al foc amb la mantega i quan s’hagi fos, hi afegirem la ceba i l’all picats i ho cuinarem a foc mig fins que la ceba cristal·litzi.

Mentrestant, picarem el pernil ibèric tan petit com ens sigui possible. Quan la ceba hagi cristal·litzat, afegirem el pernil i el mantindrem mig minut removent constantment. Passat aquest temps, hi afegirem la farina i continuarem remenant.

Un com tinguem una mescla homogènia, hi afegirem poc a poc la llet. Mentre estem fent aquest pas, hem d’anar mesclant i integrant la llet a la massa, poc a poc, per evitar grumolls. És a dir, a mesura que la massa es vagi endurint, hi anirem afegint la llet i removent-ho a la vegada per aconseguir una massa consistent i homogènia. Normalment això us succeirà en una mitja hora, així que, aneu previnguts i amb el braç preparat i disposat per remenar una bona estona.

Finalitzat aquest pas, deixarem reposar i refredar la massa, per fer-ho, la posarem en un recipient pla i la taparem amb paper film, fent que aquest toqui directament la massa (així evitarem que es formi crosta), i la deixarem al frigorífic com a mínim 8 hores.

Una vegada reposada la massa, arribarà el moment més divertit, donar forma a les croquetes, Per fer-ho, una vegada decidida la forma que els vulguem donar (rodona, allargada, etc.), anirem agafant petites porcions de massa, els hi donarem forma, les arrebossarem per ou i pa ratllat i les deixarem reposar uns minuts més.

Finalment ja només ens faltarà fregir les croquetes. Per fer-ho, si no tenim fregidora a casa, posarem oli abundant en una paella i quan estigui molt calent, hi anirem posant les croquetes tot i mirant molt bé que no es cremin. Per últim, i com a consell, us recomanem que al treure-les de l’oli, les poseu en un plat amb paper absorbent per així retirar-ne l’excés d’oli.

Aquí us deixem una possible presentació:

Croquetes de pernil ibèric amb xutnei de carbassa
Croquetes de pernil ibèric amb xutnei de carbassa


Bon profit!!

1 comentari:

  1. Com te les vegi el meu fill.......se les menja totes!!!!
    Petons i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina