diumenge, 2 de novembre del 2014

Tombet Mallorquí


En aquests temps, cada dia és més important la cuina de reciclatge, i més, si amb ella podem mantenir un plat tradicional. Amb la recepta que us presentem avui, aconseguim ambdues coses, a més de preparar un plat vegetarià de primera. Avui us presentem la nostra versió del “Tombet Mallorquí”.

El tombet és un plat directament relacionat amb la samfaina catalana, la ratatuille francesa o el pisto castellà. Un plat que, ja fa molts anys que s’elaborava amb els sobrants de l’hort.

Per preparar dues racions de tombet, utilitzarem els següents ingredients:

2 patates mitjanes
1 albergínia mitjana
1 carbassó
Mig pebrot vermell
Mitja ceba
200 ml. de tomàquet triturat
1 dent d’all
Sal i oli

El primer que farem serà tallar les verdures a rodanxes de, més o menys, mig centímetre de gruix. Finalment, els hi posarem un polsim de sal.

Un cop fet, posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli. Quan estigui calent, hi posarem a enrossir les patates. Un cop fet, les reservarem en una font amb paper absorbent per evitar així, l’excés d’oli.

A continuació, agafarem una cassola i hi posarem a cristal·litzar la ceba tallada a làmines files i el dent d’all ben picat. Quant hagi canviat de color hi afegirem el tomàquet tributar salpebrar i el deixarem cuinar a foc lent durant uns 15 minuts.

Mentre es va fent el tomàquet, anirem fregint les rodanxes d’albergínia, el carbassó i el pebrot vermell fins que estiguin al gust de cadascú. A mesura que les anem tenint, les guardarem igualment en paper absorbent.

Arribats en aquest punt, ja només ens faltarà muntar el plat. Per fer-ho, col·locarem les verdures per capes seguint aquesta estructura: les patetes formaran la base, sobre seu, l’albergínia, el carbassó i el pebrot vermell per, finalment, coronar-ho tot amb la salsa de tomàquet.

Aquest és un possible resultat:

Tombet Mallorquí - recepta


El tombet el podeu servir així mateix, o posar-lo al forn uns 5 minuts abans de portar-lo a la taula. Sigui quina sigui la vostra opció, segur que triomfeu.

Bon profit!!

1 comentari: