A casa tenim un llibre que per a nosaltres és quelcom especial, es tracta
de “Karlos Arguiñano a la teva cuina”, sí, és el nostre primer llibre de cuina.
Durant un temps va arribar a ser el nostre llibre de capçalera ja que, d’ell en
vam treure un bon pilot de receptes i d’idees. Una d’elles, la que us
explicarem avui, té per nom: “Pastís de carbassa i gambes”.
Per a dues persones necessitarem els següents ingredients:
½ kg de carbassa
8 gambes
3 ous
100 ml de crema de llet
2 porros
Mitja ceba tendra
1 cullerada de farina
Mantega, Oli
Sal, aigua
El primer que farem serà posar a escalfar el forn a uns
200 graus. Mentre s’escalfa, tallareu la carbassa a daus petits. Quan el forn
s’hagi escalfat, hi posareu la carbassa tot i estenent-la en una safata apta
per anar al forn i la deixareu coure uns 15 minuts a 180 graus. Passat aquest
temps, reservareu la carbassa per, quan s’hagi refredat, aixafar-la bé amb
l’ajuda d’una forquilla.
A continuació, netejareu bé els porros i la ceba tendra per després picar ambdues
coses, un cop fet, ho posareu tot en una cassola per daurar-ho una mica. Quan
comenci a canviar de color, hi afegireu una cullerada de farina i ho remoure-ho
tot uns minuts més.
Passats un parell de minuts, ho cobrireu amb aigua i ho deixareu fent-se a
foc lent durant uns 15 o 20 minuts. Finalment, ho batreu tot amb la batedora
eléctrica.
En un bol hi batreu els ous i la crema de llet. Quan estigui tot ben
lligat, hi afegireu la carbassa i ho mesclareu tot bé.
A continuació, en un motlle apte pel forn, untat amb mantega, hi posareu la carbassa i la barreja d’ous,
per un cop assentat al motlle, posar-hi les gambes ben netes. Quan estigui tot
preparat, posareu el motlle al bany Maria al forn durant 40 minuts a 180 graus.
Passat aquest temps, ja només us faltarà presentar el plat, i per fer-ho,
nosaltres us proposem lo següent:
Pastís de carbassa i gambes |
Bon profit!!
Mira que la carbassa no m’acaba d’agradar, però aquesta proposta teva crec que si m’agradarà, no tardaré a provar-la.
ResponEliminaPetons
La veritat és que tampoc es la meva verdura preferida, però per textura i gust, aquesta recepta em sembla que t'agradarà (ben bé com a casa)
ResponElimina