diumenge, 15 de setembre del 2013

Bacallà amb nata



Quan els meus estimadíssims amos, en un dels seus darrers viatges van descobrir aquest plat, vaig suposar que algun dia intentarien fer-lo a casa, i com no, vaig encertar. Els ha costat, però l’altre dia em van fer gaudir amb ell... suau, cremós i sobretot, com els agrada amb ells: senzill.  Avui us parlaré d’un clàssic portuguès: el “bacalhau a natas” o com el van batejar a casa “Bacallà amb nata” (què originals!!, veritat?, meh meh meh!!).

Els ingredients són poquets, la recepta senzilla i el resultat genial, així que sense entretenir-me més, us l’explico.

Per a dues persones, van emprar:

2 racions de bacallà fresc (al gust)
1 patata gran
½ ceba gran
1 dent d’all
1 fulla de llorer
½ vas de llet
1 vas de crema de llet
Farina
Sal, pebre


Començareu aquesta recepta cuinant una mica el batallà, per fer-ho, posareu al foc una olla amb aigua i una fulla de llorer i, sense que arribi a bullir hi tindreu el bacallà uns 15 minuts. Una vegada fet, el traureu de l’aigua i deixareu refredar.

Una vegada tingueu el bacallà fred, el netejareu de pell i espines mentre amb les mans, l’anireu trencant ben petit, i el reservareu.

Per un altra costat, picareu bé l’all i la ceba i els posareu a daurar en una paella amb una mica d’oli fins que es torni transparent. A continuació, fareu el mateix amb la patata, com si volguéssiu fer una truita de patates. Una vegada fet, ho reservareu.

A continuació, preparareu una beixamel suau amb la llet. Quan la tingueu, hi afegireu el vaset de crema de llet i la remenareu bé fins que us quedi una crema ben uniforme. Una vegada feta, la posareu en un bol juntament amb les patates, la ceba, el bacallà i ho remenareu bé.

Finalment ja només us faltarà un pas, repartir la mescla en safates aptes per anar al forn, espolvorejar amb formatge ratllat i posar-les a gratinar suaument fins aconseguir un resultat com aquest:

Una bona ració de bacallà amb nata... per llepar-se'n els bigotis


Què us sembla? La propera vegada que en facin, us en guardo una ració?

Bon profit!

2 comentaris:

  1. UUUuuuuiiii!!! Això ha de ser boníssim!!!!....i està fet al forn!!!!...i és bacallà!!!! Total!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina