Quan els meus
estimadíssims amos, en un dels seus darrers viatges van descobrir aquest plat,
vaig suposar que algun dia intentarien fer-lo a casa, i com no,
vaig encertar. Els ha costat, però l’altre dia em van fer gaudir amb ell...
suau, cremós i sobretot, com els agrada amb ells: senzill. Avui us parlaré d’un clàssic portuguès: el
“bacalhau a natas” o com el van batejar a casa “Bacallà amb nata” (què
originals!!, veritat?, meh meh meh!!).
Els ingredients
són poquets, la recepta senzilla i el resultat genial, així que sense
entretenir-me més, us l’explico.
Per a dues
persones, van emprar:
2 racions de
bacallà fresc (al gust)
1 patata gran
½ ceba gran
1 dent d’all
1 fulla de llorer
½ vas de llet
1 vas de crema de
llet
Farina
Sal, pebre
Començareu
aquesta recepta cuinant una mica el batallà, per fer-ho, posareu al foc una
olla amb aigua i una fulla de llorer i, sense que arribi a bullir hi tindreu el
bacallà uns 15 minuts. Una vegada fet, el traureu de l’aigua i deixareu
refredar.
Una vegada
tingueu el bacallà fred, el netejareu de pell i espines mentre amb les mans,
l’anireu trencant ben petit, i el reservareu.
Per un altra
costat, picareu bé l’all i la ceba i els posareu a daurar en una paella amb una
mica d’oli fins que es torni transparent. A continuació, fareu el mateix amb la
patata, com si volguéssiu fer una truita de patates. Una vegada fet, ho
reservareu.
A continuació,
preparareu una beixamel suau amb la llet. Quan la tingueu, hi afegireu el vaset
de crema de llet i la remenareu bé fins que us quedi una crema ben uniforme.
Una vegada feta, la posareu en un bol juntament amb les patates, la ceba, el
bacallà i ho remenareu bé.
Finalment ja
només us faltarà un pas, repartir la mescla en safates aptes per anar al forn,
espolvorejar amb formatge ratllat i posar-les a gratinar suaument fins
aconseguir un resultat com aquest:
Una bona ració de bacallà amb nata... per llepar-se'n els bigotis |
Què us sembla? La
propera vegada que en facin, us en guardo una ració?
Bon profit!
Per sucar-hi pa, aquest bacallà!
ResponEliminaUUUuuuuiiii!!! Això ha de ser boníssim!!!!....i està fet al forn!!!!...i és bacallà!!!! Total!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga