dimarts, 11 de setembre del 2018

Patates a la importància


Continuant amb la nostra afició de viatjar gastronòmicament (i físicament, jajaja), hem decidit fer un petit salt gastronòmic fins a la comunitat de Castella i Lleó, una comunitat rica en cultura i sobretot en gastronomia. Per aquest petit salt, us explicarem la recepta d’un plat tradicional, les “Patates a la importància”.

Les “Patates a la importància” és un plat ideal per acompanyar un plat de peix, uns ous escaldats o fins i tot, com hem fet nosaltres, emprar-lo com a plat principal.

Per a fer dues racions utilitzarem els següents ingredients:

2 patates grans
2 ous
400 ml de brou (al gust de cadascú)
Mig vas de vi blanc
½ ceba tendra (o ceba dolça)
1 dent d’all
Farina
Julivert
Oli i sal
Brins de safrà (opcional)

El primer que farem serà preparar les patates, per fer-ho, les pelarem bé i les tallarem a rodanxes de poc menys d’1 centímetre de gruix. Un cop fet batrem els ous en bol i ho reservarem tot.

A continuació, posarem una paella al foc amb abundant oli. Quan estigui calent, anirem agafant cada rodanxa de patata, la passarem per farina i per l’ou batut i les fregirem poc a poc. Finalment les reservarem en un plat amb paper absorbent per treure’ls-hi l’excés d’oli.

Un cop fet, pelarem el dent d’all i posarem al morter i el picarem bé. Una vegada picat, hi afegirem el safrà, el vas de vi i mesclarem bé.

El següent pas serà posar una paella gran al foc amb raig d’oli, quan s’escalfi una mica hi afegirem la ceba tendra picada i deixarem que cristal·litzi una mica. Quan ho faci, hi afegirem una cullerada de farina i remenarem per integrar-la bé. Un cop integrada, hi afegirem la mescla d’all, vi i safrà i tornarem a mesclar bé. Seguidament hi afegirem les patates i les cobrirem amb el brou. Deixarem que es cuini a foc mitjà durant uns 25 minuts (o fins que punxant les patates notem que aquestes estiguin tendres).

Per servir, tan senzill com posar les patates en un plat o en una font, posar-los un raig generós de suquet de la cocció i espolvorejar amb julivert picat, tal que així:

Patates a la importància
Una ració de patates a la importància


Ja veieu, un plat tradicional, súper senzill i saborós. Si us animeu, aquí estem per escoltar-ho.

Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada