dimecres, 23 de març del 2016

Fish and chips


Amb la recepta que us portem avui, volem continuar el nostre viatge gastronòmic per acostar-nos a un país que precisament no destaca per la seva cultura gastronòmica, el Regne Unit. I si, ho farem amb la seva recepta més coneguda, el “Fish and chips”.

Sense cap mena de dubte, la clau d’aquesta recepta rau en escollir un bon peix blanc (bacallà, lluç, halibut, etc.), el que més us vingui de gust.

Per fer un parell de racions necessitarem els següents ingredients:

300 g. de bacallà (o lluç) tallat a tires
2 patates mitjanes
1 vas de farina
1 ou
1 vas de cervesa (o aigua amb gas)
Sal
Pebre

El primer que farem serà preparar la massa de l’arrebossat, per fer-ho posarem en un bol la farina, l’ou i el mig vas de cervesa i ho batrem tot amb la batedora manual fins aconseguir una crema totalment homogènia i sense grumolls. Un cop l’aconseguim, afegirem les tires de peix salpebrat i lo reservarem tot a la nevera.

Mentrestant, posarem a escalfar una paella amb abundant oli. Mentre l’oli s’escalfa, pelarem les patates i les tallarem a tires desiguals i una mica gruixudes. Quant l’oli estigui molt calent, posarem les patates i les fregirem al nostre gust. Un cop fet, les reservarem embolcallades en paper absorbent.

Finalment, i aprofitant que l’oli el tindreu ben calent, hi anirem afegint els trossos de peix i fregint-los poc a poc. A mesura que aneu traient els trossos de patata, els posarem en paper absorbent per evitar l’excés d’oli.

Arribats en aquest punt ja només ens faltarà presentar el plat i per fer-ho, entre les moltes opcions que tenim, us recomanem acompanyar el “Fish and chips” d’una mica d’amanida. Aquesta pot ser una bona opció:

Fish and chips
Un bon sopar, un fish and chips amb aire british

Sense cap mena de dubta, una bona opció per salvar un sopar i donar-li un cert aroma “british”, no creieu?

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada