Amb la recepta que
us portem avui, volem continuar el nostre viatge gastronòmic per acostar-nos a
un país que precisament no destaca per la seva cultura gastronòmica, el Regne
Unit. I si, ho farem amb la seva recepta més coneguda, el “Fish and chips”.
Sense cap mena de
dubte, la clau d’aquesta recepta rau en escollir un bon peix blanc (bacallà,
lluç, halibut, etc.), el que més us vingui de gust.
Per fer un parell
de racions necessitarem els següents ingredients:
300 g. de bacallà (o lluç) tallat a tires
2 patates mitjanes
1 vas de farina
1 ou
1 vas de cervesa (o aigua amb gas)
Sal
Pebre
El primer que farem
serà preparar la massa de l’arrebossat, per fer-ho posarem en un bol la farina,
l’ou i el mig vas de cervesa i ho batrem
tot amb la batedora manual fins aconseguir una crema totalment homogènia i
sense grumolls. Un cop l’aconseguim, afegirem les tires de peix salpebrat i lo
reservarem tot a la nevera.
Mentrestant,
posarem a escalfar una paella amb abundant oli. Mentre l’oli s’escalfa, pelarem
les patates i les tallarem a tires desiguals i una mica gruixudes. Quant l’oli
estigui molt calent, posarem les patates i les fregirem al nostre gust. Un cop
fet, les reservarem embolcallades en paper absorbent.
Finalment, i
aprofitant que l’oli el tindreu ben calent, hi anirem afegint els trossos de
peix i fregint-los poc a poc. A mesura que aneu traient els trossos de patata,
els posarem en paper absorbent per evitar l’excés d’oli.
Arribats en aquest
punt ja només ens faltarà presentar el plat i per fer-ho, entre les moltes
opcions que tenim, us recomanem acompanyar el “Fish and chips” d’una mica
d’amanida. Aquesta pot ser una bona opció:
Un bon sopar, un fish and chips amb aire british |
Sense cap mena de
dubta, una bona opció per salvar un sopar i donar-li un cert aroma “british”,
no creieu?
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada