dissabte, 5 de febrer de 2011

Crema pastissera

Déu meu! Com m’agraden els dolços! I els casolans, encara més. Por sort, darrerament els meus amos han avançat una barbaritat en aquest camp (ja només els falta millorar en presentació, meh meh meh!). A vegades penso que es mereixen un aplaudiment, o fins i tot un parell de llepades. Bé, crec que optaré per les llepades, meh, meh, meh!

Fa uns dies, mentre preparaven el seu particular tortell de reis, van intentar fer un altre dolç, la crema pastissera. Encara que fou el seu primer dia, la veritat és que no ho semblava pas. Ains, que bona! Espero poder-la gaudir sovint...

Per preparar la crema pastissera, van emprar els següents ingredients:

½ litre de llet
150 gr. de sucre
4 gemes d’ou
2 cullerades de “maicena” o farina de blat de moro
2 pells de llimona
1 rama de canyella
1 rama de vainilla (aquest ingredient és opcional)

Per començar, heu de posar a escalfar la llet en un caçó. Mentrestant, en un bol hi posareu el sucre i les gemes d’ou per barrejar-les bé. Quan el caçó comenci a prendre temperatura hi afegireu les pells de les llimones, la rama de canyella i la vainilla.

Ho heu de mantenir tot al foc fins que arrenqui a bullir. En aquest moment, cal baixar el foc, treure les pells i les rametes i deixar-ho a foc lent un parell de minuts més. Una vegada passat aquest temps, cal separar un cullerot de llet i afegir-lo al bol de les gemes per barrejar-ho tot molt bé.

Una vegada aconseguida una massa ben espessa, l’afegireu al foc amb la resta de la llet, i continuareu barrejant sense parar fins aconseguir una crema uniforme i sense grumolls.

Després, ells van treure el caçó del foc i van deixar refredar la crema. Una vegada la van tenir a temperatura ambient, van cobrir-la amb paper film (aquest ha de tocar la crema per evitar que s’hi formi crosta) i la van posar a la nevera.

Mireu quina pinta tenia unes hores després:


Potser en la següent foto, llueix una mica més...


A veure quan tornen a fer-la una altre vegada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada