Originaria de la cuina tradicional cubana (o caribenya), el plat que us
portem avui està íntimament relacionar amb els aromes i els petits plaers de la
infantesa d’una part d’aquest equip.
La recepta que us portem avui és una adaptació d’aquella recepta original,
però continua sent igual de senzilla, gustosa i continua portant-nos a la cuina
de les mares. Sí, avui us explicarem com fem a casa l’ ”Arròs a la cubana”.
Per a dues racions necessitarem els següents ingredients:
200 g d’arròs blanc
150 g de tomàquet triturat
2 ous
1 dent d’all
1 plàtan madur (opcional)
2 llesques de pernil ibèric (opcional)
Oli i sal
El primer que farem serà posar una olla al foc amb un raig d’oli d’oliva.
Hi afegirem el dent d’all pelat i xafat (amb compte, perquè ens interessa d’una
sola peça) i li deixarem que aromatitzi l’oli fins que l’all canviï de color.
Quan ho faci, el retirarem i hi afegirem l’arròs. Deixarem que l’arròs es torri
durant un parell de minuts removent-lo de tant en tant. Passat aquest temps, cobrirem
amb aigua (unes tres vegades més que arròs) i deixarem que bulli durant uns 15
o 20 minuts.
Mentre l’arròs bull, posarem a escalfar una paella a foc lent. Quan estigui
calent, hi afegirem el tomàquet, salpebrarem i cuinarem el tomàquet el mateix
temps que l’arròs.
Passat aquest temps, apagarem el foc, reservarem el tomàquet i escorrerem l’arròs.
A continuació, posarem una paella amb abundant oli a escalfar a foc ben
alt. Quan estigui calent hi fregirem els ous (aquí cadascú que empri el seu
estil, amb “puntilla”, sense ella, etc.) i els reservarem igualment.
Finalment ja només ens faltarà presentar el plat, per fer-ho, posarem la
meitat de l’arròs fent una muntanyeta en un plat (o bé, si ho preferiu, li
donareu forma amb l’ajuda d’un motlle), sobre l’arròs hi posarem part del
tomàquet i ho acabarem coronant amb un ou fregit, per exemple, així:
A aquest plat podeu donar-li un toc especial tot hi repartint-hi uns encenalls
de pernil ibèric o fins i tot, posant-t’hi una rodanxes de plàtan fregit.
Esperem que us agradi.
Bon profit!!
MMMmmm.....era el dinar dels divendres a casa meva! Quins bons records!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Oi tant!! A casa dels dissabtes, jejeje i quina olor!!!
Elimina