dissabte, 30 de maig del 2015

Samoses de gall dindi


Fa uns dies va aparèixer per casa un petit gran regal, el llibre de la segona temporada de “MasterChef”. Simplement genial, ja que conté a més de totes les receptes de la temporada, un munt de consells i trucs a tenir molt en compte quan estem a la cuina. D’entre totes les receptes, ens va cridar poderosament l’atenció la de les “Samoses de gall dindi”.

Les samoses són una espècie de crestes triangulars originaries del sud d’Asia. Originalment, aquestes crestes es farcien amb una barreja de verdures i d’espècies, tot i que a la recepta que us presentem avui, li posarem quelcom diferent, mireu:

Per fer una dotzena de samoses, necessitarem:

4 fulles de pasta filo
300 gr. de pit de gall d’indi
30 gr. de mantega
40 gr. de panses sultanes
1 ceba
2 cullerades de curri
1 cullerada de comí
1 cullerada de tomàquet
1 llimona
1 iogurt natural
5 fulles de menta fresca
Oli d’oliva
Sal i pebre

Tot i que pot semblar que es necessiten molts ingredients, aquesta recepta és bastant ràpida i senzilla per treure’ns de la màniga elegantment un sopar amb amics.

El primer que farem serà pelar i picar la ceba. Mentrestant, posarem a escalfar una paella amb un raig generós d’oli. Quan estigui calent hi afegirem la ceba i la cuinarem una mica. A continuació, afegirem la carn picada del gall d’indi i la deixarem 5 minuts més fent-se juntament amb la ceba.

Quan passin aquests minuts, hi afegirem el curri, el comí i les panses sultanes, ho mesclarem tot bé i continuarem  cuinant-ho tot uns 3 minuts més. Després, hi afegirem el suc de llimona i la cullerada de tomàquet, ho barrejarem bé i reservarem.

Arribats a aquest punt, desfarem la mantega i tallarem les làmines de pasta filo al llarg, traint-ne tres tires per cada fulla. Una vegada fet, pintarem les tires de pasta filo amb mantega i hi posarem una mica de massa de gall d’indi en un dels extrems, un cop fet, anirem doblant la massa sobre ella mateixa formant un triangle.

Finalment escalfarem el forn a 200 graus, quan agafi temperatura hi posarem els triangles i els hi deixarem 15 minuts, mirant, això sí, que no es cremin.

Mentre es fan, prepararem una deliciosa salsa de iogurt. Per fer-la, posarem el iogurt en un bol i hi afegirem les fulles de menta ben picades, just abans de remenar-ho tot ben bé. La reservarem per acompanyar les samoses.

A casa, ens van sortir així:

Recepta de samoses de gall dindi
Unes samoses de gall dindi


Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Avui és un d'aquells dies en que la dita "nunca te acostarás sin saber una cosa más" és ben certa! He descobert les samoses i....m'agraden!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, te les recomano totalment... a casa ens van encantar i ja les hem fet en un parell de sopars.

      Elimina