diumenge, 24 de juliol del 2011

Sorbet de meló

Les fonts d’inspiració són quasi infinites, o almenys això és el que penso quant veig els meus amos a la cuina. A vegades treuen les receptes d’un llibre escrit per un cuiner anomenat Arguiñano, altres vegades d’internet però l’altre dia em van sorprendre totalment, doncs la recepta que us explicaré avui, segons vaig sentir la van treure del “Ristorante L’oliva”.

Per cert, la recepta d’avui és d’allò més fàcil, de veritat. A més, fins i tot podria dir que és tan fàcil com refrescant. Que no em creieu??? Ains…

En fi, ells van utilitzar els següents ingredients:

Mig meló (més o menys d’un quilo)
Una llimona
180 gr. de sucre
250 ml. d’aigua

A partir d’aquí, us explicaré com amb els pocs ingredients que us acabo de dir i amb tres senzills passos, es pot fer un fabulós sorbet de meló, a veure que us sembla.

En el primer pas, ens encarregarem de netejar i preparar el meló. Això ho farem traient-li la pell i les llavors, i tallant-lo a daus petit. Mentre ho feu, cal que poseu els trossets de meló en un bol el suficientment gran com per poder-lo batre (o a la liquadora, si en teniu) sense problemes.

Una vegada tingueu el meló líquid, hi afegireu el suc de la llimona reservant això si, la pell, ja que l’utilitzareu més endavant. Mentre l’afegiu, remeneu una mica la mescla.

El segon pas serà preparar un almívar suau. Per fer-ho, posarem al foc el quart de litre d’aigua, hi afegirem el sucre i la pell de la llimona i el portarem a punt d’ebullició tot i remenant per evitar que s’enganxi el sucre. Quant arribi a bullir, el mantindrem a foc suau durant 2 minuts més sense deixar de remenar. Una vegada fet això, posarem a refredar l’almívar.

Quan l’almívar estigui fred, afegirem al bol el meló liquat i ho remenarem tot ben bé.

Finalment, arribarà el moment del tercer pas. Per dur-lo a terme, agafareu el bol, i el posareu al frigorífic i, bé, amb una mica de temps i de paciència aviat tindreu el sobert, bé, aviat... hauran de passar unes 3 hores, això sí, cada hora aproximadament, haurem de remenar el sorbet per evitar que es formi una costra de gel.

No te mala pinta, veritat?


Sincerament, per llepar-se el bigotis!!

1 comentari:

  1. ei, m'encanta la teva recepta perquè és fresca, natural i fàcil.
    Un entrant perfecte per preparar la panxa abans d'un bon àpet.

    He substituït el sucre per una infusió d'stevia.

    Gràcies per compartir, molt de gust.
    Esteve

    ResponElimina