dimecres, 7 de juliol del 2010

La Cocina de Plágaro - Vitoria-Gasteiz

La cocina de Plágaro
Aquesta vegada no em ficaré molt amb ells, ja que, encara que em van deixar sól a casa, tenien una bona excusa per sortir a sopar fora, i és que, un dels meus esclaus (bé, millor, un dels meus estimats amos, jejeje) celebrava el seu aniversari, i clar, aquesta situació bé que mereix un bon sopar romàntic, no? Doncs això, van sortir a sopar fora, i a mi, una vegada més em va tocar el paper de gat guardià, jejeje.

La veritat és que, portaven un pilot de temps amb la intenció de descobrir el restaurant “La cocina de Plágaro”, però estaven convençuts que era caríssim (ja veureu més endavant, lo equivocats que anaven), així que, van esperar a tenir una bona excusa.

Dit i fet, quan van donar per finalitzada la celebració familiar, van recollir una mica la casa, em van treure a mi del transportí (quina ràbia!... sis hores m’hi van tenir! I a sobre, amb gent a casa i sense poder-los bufar!...) i van anar directes al famós restaurant. Però, perquè és tant famós a Vitoria “La cocina de Plágaro”?

La resposta és ben senzilla: Tal i com vaig escoltar, Luís Ángel Plágaro, es un jove cuiner alabés (va néixer el 1979) que aconsegueix una espectacular fusió entre la cuina tradicional i un esmerat disseny de presentació. A part d’això, compta amb la particularitat que, tots els productes que utilitza en les seves creacions, a més de frescos, són de la zona (d’un radi inferior als 100 km de Vitoria), formant part així, de les iniciatives ‘
Programa Kilòmetre 0’ i ‘Slow Food’.

Com us podeu imaginar, és necessari reservar amb certa antelació, encara que, no amb tanta com van fer els meus amos, doncs tenien la reserva feta des de desembre (criatures!). Bé, la qüestió és que, divendres passat, pels volts de les 10, ja estaven preparats per gaudir d’un bon sopar.

Ja al restaurant, els va rebre la Leticia Plágaro (sí, correcte, és la germana del cuiner), i amb un càlid somriure, els va acompanyar fins a la taula. No els va costar massa trobar-la, doncs el restaurant compta amb només 9 taules, i una capacitat propera a les 30 persones.

Ells, com ja ve sent habitual en aquests llocs, van demanar el menú degustació i una ampolla d’un bon vi de criança, i la veritat, com que no n’entenen massa de vins, van deixar l’elecció del mateix en mans de Leticia, i bua!! Quina passada de vi que els va portar!!

No recordo exactament tots els plats, doncs segons vaig escoltar, els en van portar vuit, però bé, no crec que m’equivoqui molt si us dic que, els van portar:

- Com entrants, tres autèntiques ‘delicatesen’:
. Una croqueta de marisc
. Una bola de cecina banyada en ametlles
. Formatge “Brie” fregit

- Una amanida variada amb reducció de vinagre i làmines de foie sobre carpaccio de vedella.

- Unes gambes ibèriques. Concretament dues gambes vestides amb una gavardina de pernil ibèric. Delicioses! (bé... como mínim això van dir... quina enveja!)

- Presa ibèrica.

- Pre-postres (una natilla casolana per llepar-se els dits).

- Postres. Una safata amb sis o set postres diferents, entre els quals, ells van destacar: una broqueta de maduixa con una crema de xocolata blanca, gema, etc.



I el més sorprenent de tot es que, tot el que us acaba d’explicar, més el vi i el cafè, els va sortir per 60€ cadascun (el menú degustació val 42€ més IVA).

Una vegada acabat el sopar, els meus amos deien que havien quedat més que bé (i mireu que són de menjar, jajaja), tant per la quantitat com sobretot per la qualitat, així que, us he de transmetre la seva recomanació: si aneu alguna vegada a “La cocina de Plágaro” (que val molt i molt la pena) demaneu el menú degustació que, quedareu satisfets.

Per acabar aquesta crítica, us dic que ells li van posar un 10, sense pal·liatius, tant pel que fa al lloc, que es encantador, com pel que fa al menjar, com pel tracte familiar i proper que van rebre. Definitivament, ells hi tornaran, i amés, el recomanen tant a familiars com a amics (sí, sí, a vosaltres, estimats lectors, també).

Com que és imprescindible reservar abans d’anar-hi, us deixo les seves dades:



Restaurante La Cocina de Plágaro
 C. Florida, 37 
01005 Vitoria – Gasteiz
Telèfon: 945 27 96 54


P.D.: 
Pel 2012, el preu del menú degustació és de 44€ + IVA 
Pel 2013, el preu del menú degustació és de 50€ + IVA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada