dijous, 7 de maig del 2009

Gnocchis

Ronyeu!!

Ja tocava aparèixer per aquí. Quant temps feia que no us delectava amb una nova recepta? En fi, millor no pensar-hi …

Com us anava dient, aquest parell que es creuen els meus amos ho van tornar a fer... es van tornar a ficar a la cuina! Però (sempre hi ha un ‘però’), aquesta vegada, no han preparat res que desperti el meu interès... En qualsevol cas, encara que aquest plat sigui totalment repel•lent per a gats tant adorables i guapos com jo, crec que als humans com vosaltres us pot agradar molt... Segons els meus amos, aquesta cosa tan exquisida que van cuinar es diu: Gnocchi.

La veritat és que, és un plat tant senzill com entretingut de preparar com a la vegada exquisit de degustar (pel meu gust, crec que li falta una mica de peix).

Els ingredients són els següents:

500 gr. de patates
150 gr. de farina
1 ou
Sal
100 ml. De crema de llet
Variat de bolets (al gusto)
½ ceba
1 dent d’all

En una olla amb abundant aigua salada, van posar a bullir les patates (netes però sense pelar), fins que al punxar-les amb el ganivet, aquest va sortir net i fàcilment (crec que finalment van ser uns 20 minuts). Seguidament, les van pelar i xafar per aconseguir una espècie de puré.

Van posar les patates en un bol tot i afegint-hi un ou prèviament cascat. Una vegada fet això, va començar el procés de barreja. Per aquest procés només van utilitzar les mans i la paciència. Poc a poc i mentre continuaven barrejant, van anar afegint-hi la farina a petites quantitats per evitar la formació de grumolls.

El procés de barreja va durar fins que la massa va quedar tant densa que no se’ls-hi enganxava a les mans. Seguidament, van anar fer uns petits rotllets de patata amb un grossor aproximat al del seu dit gros. Una vegada fet el rotllet, i amb l’ajuda d’un ganivet, van tallar-lo a trossets d’aproximadament 1 centímetre.

Acte seguit, van posar una olla amb abundant aigua salada al foc. Quant aquesta va començar a bullir, van anar-hi afegint els gnocchis molt poc a poc. Cal dir que es cuinen molt ràpid, en no més d’un parell de minuts. La tècnica està en coure’ls en poques quantitats i retirar-los de l’aigua una vegada pugin a la superfície.

Segons van dir, als gnocchis els hi va bé qualsevol tipus de salsa (des de la típica de tomàquet, a la de bolets, passant per una pesto, per exemple). En aquesta ocasió va tocar una salsa de bolets a la crema de llet. Per fer-la, van posar en una paella, mitja ceba tallada petita. Quant va estar caramel•litzada, van afegir-li els bolets tallats a làmines i van deixar coure’ls. Finalment, quant van estar al seu punt, van afegir-hi la crema de llet i van fer-la reduir una mica. Finalment, van afegir els gnocchis a la crema i els van deixar a foc lent un parell de minuts.

La cosa va quedar tal i com segueix:





Ja us he dit, pel meu gust, li faltava una mica de peix (ains, que bo que està!!), però ells ho tenen molt clar: els gnocchis estan de vici!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada