dilluns, 18 de juliol de 2016

Pizza de poma i bacó


Amb la recepta que us portem avui, volem tornar, tot i que només sigui gastronòmicament a un país que ens encanta, Itàlia, i ho farem amb la modernització d’un dels seus plats més emblemàtics, la pizza. Per ser més concrets, amb una senzilla i boníssima “Pizza de poma i bacó”.

Des de fa un temps a casa ens fem nosaltres mateixos la massa de la pizza, així que, us explicarem també com la fem, això sí, si no us ve de gust fer-la podeu emprar la vostra massa habitual.

Per fer aquesta recepta necessitarem els següents ingredients:

Per a la massa:

250 g. de farina
6 g. de llevat fresc
3 cullerades d’oli
120 ml. d’aigua tèbia
1 pessic de sal

Per a la pizza:

2 pomes àcides
150 g de bacó
Tomàquet triturat
Mitja ceba
Sal
Oli


Començarem preparant la massa, per fer-ho en un bol gran hi posarem tots els ingredients i els mesclarem bé fins que no se’ns enganxin a les mans. Arribats en aquest punt, continuarem amassant sobre l’encimera fins aconseguir una pilota uniforme amb la massa. Finalment, la taparem amb un drap de cotó i la reservarem com a mínim durant 40 minuts o fins que dobli la seva mida.

Una vegada arribi l’hora de preparar la pizza, agafarem la massa i amb les mans l’anirem estenent des del centre cap als extrems tot i donant-li forma arrodonida sense que s’arribi a trencar. Finalment, col·locarem la massa sobre paper sulfurat (paper de forn) en una de les safates del mateix i la deixarem reposar mentre continuem amb la preparació.

Mentre la massa reposa, farem un sofregit tradicional amb ceba i tomàquet. A la vegada, pelarem les pomes, els traurem el cor i les tallarem a trossos irregulars (o com més us agradin). Una cop tallades les pomes, les cuinarem uns 5 minuts en una apella amb un raig d’oli. Mentre, tallarem a daus el bacó i en el darrer minut l’afegirem a la paella i el mesclarem bé.

Finalment, estendrem el sofregit de tomàquet sobre la massa, espolvorejarem amb orenga picada i repartirem de forma uniforme els trossos de poma i de bacó que hem cuinat abans.

Amb el forn calent, a uns 180 graus, hi posarem la pizza i l’hi deixarem uns 12 minuts. Passat aquest temps, la nostra pizza tindrà, més o menys el següent aspecte:

Pizza de poma i bacó
Pizza de poma i bacó, un sopar excepcional


Potser no és la més maca, però us garantim que la combinació de sabors d’aquesta pizza, és senzillament, espectacular.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada