dilluns, 25 de febrer del 2013

Arròs blanc amb albergínia confitada

Aquest passat dissabte els meus estimadíssims amos van preparar un arròs amb verdures d’allò més original. Bé, potser millor no en diré arròs amb verdures ja que només en porta una. Millor li posaré el nom com el van batejar aquell parell: “Arròs blanc amb albergínia confitades”.

La veritat és que es tracta d’una recepta d’allò més senzilla i resultona.

Per a dues persones aquell parell van emprar els següents ingredients:

190 gr. d’arròs
1 Albergínia
1 Llesca de pernil ibèric
Mitja ceba
Un dent d’all
Sal
Oli


Per començar, començarem a preparar els ingredients. El primer que farem serà tallar ben petita la ceba, a daus. Un cop fet, tallarem la llesca de pernil a daus el més semblant possible.

Seguidament posareu al foc una paella amb un bon raig d’oli. Quan estigui calent, baixareu el foc i hi afegireu la ceba. Quan aquesta comenci a cristal·litzar, hi afegireu els daus de pernil.

Mentrestant, caldrà que peleu l’albergínia i la talleu a daus d’una mida el més semblant possible a la ceba i el pernil. Quan la tingueu tallada, l’afegireu a la paella amb la ceba i el pernil, salpebreu-la i deixeu-la cuinar uns 15 minuts a foc ben baix.

Mentre es confita l’albergínia, posareu una olla al foc amb un raig d’oli. Quan estigui calent, hi posareu el dent d’all peladet i deixareu enrossir, amb compte de no cremar-lo. Quan estigui ben ros el traureu i hi afegireu l’arròs i l’escalfareu una mica amb l’oli calent. Quan estigui ben calent, hi afegireu l’aigua (el doble d’aigua que d’arròs) i un pessic de sal i el deixareu bullir uns 15 minuts.

Una vegada fet l’arròs, arribarà el moment de muntar el plat. Per fer-ho, els meus amos van optar per fer una muntanyeta bicolor al plat, meh meh meh!! Us ho explicaré... van agafar un bol rodó, el van untar amb oli i amb l’ajut d’una cullera van anar omplint i premsant d’arròs, fins a una mica menys de la meitat, llavors van posar una capa d’albergínia, ceba i pernil ben premsada també, i van acabar d’omplir el bol amb arròs. Per acabar van capgirar el motllo sobre el plat i van obtenir la següent presentació:


Arròs blanc amb albergínia confitades


Que us sembla? Unes tomàquets xerri d’acompanyament, i us espero a taula?

Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Això de l'albergínia confitada m'ha encantat!

    ResponElimina
  2. Gatet, gatet... quin plat mes bo t'han fet!!!
    Felicita als amos!!!
    Ptns.
    Lourdes.

    ResponElimina