dijous, 31 de gener de 2013

Santa Burg - Barcelona

Quina enveja que vaig sentir fa uns dies quan els meus estimadíssims amos se’n van anar de viatge a Barcelona mentre a mi em van deixar a casa. 

Ells disfrutant de Barcelona, i descobrint un restaurant nou, mentre jo m'estava aburrint a casa.

Quan vaig escoltar que es tractava d’un hamburgueseria em va semblar un xic estrany. Això si... encara que el lloc fos un hamburgueseria, tranquils que no es tractava pas d’un “McDonald’s” ni d’un “Burger King”. Ja sabeu que els meus amos fugen de les franquícies com jo ho faig de l’aigua, meh meh meh!!

Bé, el restaurant en qüestió, s’anomena “Santa Burg” i es troba situat al bell mig del barri de Sants (a un parell d’illes de l’estació), concretament està al carrer Vallespir, 51.

A primera vista, el local sembla una típica taverna de barri, ja que disposa d’una sala petita (amb només unes 6 taules) flanquejada per una gran barra, i al fons, un televisor. Només hi ha una petita raresa, concretament sota el televisor... hi tenen una verge!! Sí, ho heu encertat, es tracta de “Santa Burg”, la seva patrona.

Quan es van asseure a la taula, els meus amos es van trobar amb la carta impresa en les estovalles. Xocant d’entrada, però una vegada estudiada la carta, els meus amos van coincidir en que no era una opció dolenta, ja que el “Santa Burg” no te exactament una carta extensa: un parell d’amanides, 9 o 10 tipus d’hamburguesa, una secció amb complements i extres, un parell de postres i les begudes.

Aquell parell, al final van optar per:

2 Hamburgueses “Santa Royal” amb la seva carn de bou “Dry Aged”, el seu bacó, el seu enciam, el seu tomàquet, mostassa i una llesca de formatge “Cheddar” (això últim, fou l’extra que aquell parell van escollir).

Una ració de patates casolanes.

Una ampolleta d’aigua i una cervesa.

Una infusió i un tallat.


El millor de tot? Sense cap gènere de dubtes, la carn de bou “Dry Aged” cuinada “al punt”… pel que vaig escoltar, estava de vici!!  Tot i que, us preguntareu: “Què redimonis és això de la carn ‘Dry Aged’?”... Veureu, es tracta d’un procés de maduració en sec de la carn de bou que li proporciona un increment considerable de suavitat i de gust.

La veritat és que tot estava de primera: la carn, les patates casolanes, el servei… els meus amos només van trobar-hi una petita ombra: els preus… pagar uns 9 euros de mitjana per una hamburguesa com les que preparen al Santa Burg, els va semblar bé, però els més de 4 euros per una ració de patates, o els quasi 2 euros per un ou ferrat… la veritat és que no.

Finalment, aquell parell van pagar 33.90€ per tot plegat. Un preu acceptable tenint en compte la qualitat del menjar, encara que, un xic excessiu si s’hi pretén anar regularment.

Si us han entrat ganes d’anar-hi, ara mateix us passo les seves dades:



Santa Burg
08014 Barcelona
Telèfon: 93 676 39 74




2 comentaris:

  1. Caram, com es cuiden els teus amos. No coneixia això del dry aging. Ja hem après una cosa més! Petons

    ResponElimina
  2. Anava a dir el mateix que la marina!
    Com es cuiden els teus amos! a veure si un dia et prenen a dins el cistellet!
    ptns!!

    ResponElimina