“Saltimbocca” Com en saben els italians de posar noms!! De fet, fins i tot podria dir que això és un nom suggerent, i la resta son punyetes. Ains! “Saltimbocca” Tant de bo ho hagués fet!!... salta directament cap a la meva boca, però res de res, el plat no es va moure ni un centímetre i jo em vaig quedar allà al davant, bavejant de desig.
Els meus amos van descobrir aquesta recepta a Roma, concretament en un restaurant del Trastevere (crec recordar que ells l’anomenaven “Ristorante Carlo Menta”). Es va encantar, així que, van cercar-ne la recepta i sense perdre massa temps, el diumenge passat la van fer, i jo avui us l’explicaré.
La recepta del “Saltimbocca” es molt, però que molt senzilla. Per ser-vos totalment sincer, us diré que és tan senzilla com saborosa.
Bé, crec que ja va sent hora de començar-vos a explicar la recepta. Ells van utilitzar els següents ingredients:
2 Filets prims de vedella.
2 Llesques de pernil curat
4 Fulles de sàlvia (o d’alfàbrega)
Farina
Sal
Pebre
El primer que haurem de fer amb aquests ingredients es harmonitzar les mides dels filets i de les llesques de pernil. Per fer-ho, que millor que tallar les llesques de pernil per la meitat i després, tallar els filets a un tamany semblant al de les mitges llesques.
Una vegada fet això, cal estendre els filets sobre una superfície llisa. Si aquests són molt gruixuts, els podeu xafar una mica amb l’ajuda d’un corró de cuina. Després ja podreu muntar el “saltimbocca”. Per fer-ho, agafareu un tros de filet, un tros de llesca de pernil i una fulleta de sàlvia (o alfàbrega) i ho disposareu de forma que quedi una cosa sobre l’altra. Finalment, amb un escuradents subjectareu els tres ingredients.
Senzill, veritat? Doncs ja quasi tenim el plat fet, només ens manca un petit detall: fregir els “saltimbocca”. Un minut per costat. Ah sí!, és interessant que enfarineu els filets abans de fregir-los.
Per acabar, es pot preparar una senzilla salsa suau per potenciar el gust dels “saltimbocca”. Aquesta salsa la podeu preparar a la mateixa paella que heu emprat per fregir filets. Per fer-ho, hi afegireu una cullerada de farina i la remoureu bé. Un cop fet, hi afegireu un vas de vi (o de caldo de carn) i clar, de nou a remenar fins que obtingueu una salsa ben lligadeta.
Què us sembla el resultat?
El Trastevere és, potser, el barri amb més encant de Roma. Un d'aquests llocs que et pots arriscar a ficar-te el qualsevol restaurant perquè tens moltes possibilitats d'encertar. La recepta és senzilla i saborosa ... una cosa que sempre s'agraeix.
ResponElimina