dijous, 30 d’abril del 2015

Carpaccio de carbassó


El sol comença a escalfar, i evidentment, cada vegada ve més de gust menjar a l’aire lliure i sobretot, ve de gust oblidar-se una mica d’aquelles sanes llenties (o guisats) per degustar uns plats més frescos i en concordança amb la nova temporada de calors. Per això, avui us presentem un plat fresc, senzill i ràpid, al qual hem anomenat: “Carpaccio de carbassó”.

Sí, en som conscients, es tracta d’una recepta certament arriscada, però a nosaltres ens encanta i per la seva combinació de gustos us garantim que val molt la pena.

Per preparar dues racions de recepta, necessitarem els següents ingredients:

1 carbassó
60 gr. de pinyons
50 gr. de panses de Califòrnia
50 gr. de pètals de parmesà
Sal en escates  
Oli d’oliva verge
Pebre negra molta

Per començar, netejarem a consciencia el carbassó, més que res, perquè ens l’hem de menjar en cru. Quan estigui fet, el tallarem a rodanxes ben fines, o el que és el mateix, de més o menys, un parell de mil·límetres. Així doncs, si teniu una mandolina, aquest és un bon moment per fer-la servir, jejeje.

Quan tinguem el carbassó tallat, posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli per tal que s’escalfi. Quan estigui ben calent, baixarem el foc i torrarem els pinyons.

Finalment, ja només ens mancarà muntar el plat, i per fer-ho, repartirem les llesques de carbassó per la base del mateix. Damunt seu, hi repartirem les pinyons i les panses de Califòrnia, i per últim, espolvorejarem amb la sal en escates i els pètals de parmesà. Quan ho tinguem tot posat, hi posarem un polsim de pebre molt un raig d’oli d’oliva verge.

A casa, aquest plat ens va quedar així:

Carpaccio de carbassó - recepta
Una ració de carpaccio de carbassó


Bon profit!!

1 comentari:

  1. Mmmmmm.....ja arriba el bon temps per fer aquests plats!!! Vaig descobrir el carpaccio de carabassó l'estiu passat i em va agradar molt. Aquest teu és....impressionant!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina