dimecres, 28 de maig del 2014

Tàrtar de salmó amb poma àcida i alvocat

De tant en tant ens agrada reinventar-nos a la cuina, provar plats nous i sobretot sortir una mica de la cuina tradicional. El passat cap de setmana, després de molt temps cridant-nos l’atenció, vam intentar dur a terme una recepta ben diferent a les nostres, un tàrtar de salmó.

Sí, heu llegit bé: un tàrtar, això sí, un tàrtar especial ja que a més de salmó, porta poma àcida i alvocat. Ben fresc, i ben senzill, ja veureu.

Per a dues persones, utilitzarem els següents ingredients:

2 filets (o rodanxes) de salmó
1 poma àcida
1 alvocat
1 ceba tendra
1 cullerada de mostassa de Dijon
Mitja llimona
Sal i pebre

No és pas complicat, a més no utilitzareu foc, només un ganivet ben esmolat. Esteu preparats? Sí, doncs endavant!.

Per començar preparareu els filets de salmó. Per fer-ho, el netejareu bé tot i traient-li la pell i les espines amb molt de compte, ja que és molt important que no n’hi quedi cap.

A continuació, tallareu els filets de salmó a cubs petits (de més o menys mig centímetre) i els anireu posant en un bol. Quan ho tingueu fet, tallareu la cebeta tendra també a cubs de la mateixa mida que heu fet el salmó i els afegireu al bol. Fareu el mateix amb la poma àcida. Finalment, l’amanireu amb sal i pebre (al gust) i una cullerada de mostassa de Dijon. Finalment, ho barrejareu bé amb les mans (amb molt de compte, ja que el salmó s’espatlla fàcilment).

Arribats en aquest punt, filmareu el bol i el posareu a la nevera fins a l’hora de presentar el plat.

Mentrestant, preparareu l’alvocat tot i tallant-lo, es clar, a cubs de mida semblant a la de la resta d’ingredients. Guardareu aquests cubs en un recipient amb un raig de suc de llimona, per evitar així que l’alvocat s’oxidi.

Només us falta una cosa, presentar el plat, per fer-ho us proposem fer una base amb els cubs d’alvocat i posar-hi damunt seu una bona quantitat de la barreja de salmó, ceba i poma que teniu guardada a la nevera.

Aquí teniu una possible presentació:

Tàrtar de salmó amb poma àcida i alvocat
Tàrtar de salmó amb poma àcida i alvocat 



Bon profit!!

dissabte, 3 de maig del 2014

Tacos de guacamole


Quan s’organitza un sopar amb amics sempre, en un moment o altre, acaba sorgint la mateixa pregunta: “què posem per sopar?” Doncs bé, tot i que nosaltres som bastant donats a la cuina italiana, de tant en tant creuem el bassal i intentem quelcom mexicà que sigui senzill i agradi a tot el mon. Per això, aquesta darrera vegada ens vam decantar per uns “Tacos de guacamole”.

Aquests “tacos” són tan senzills que sorprèn el seu èxit a la taula, convertint-los en un plat genial per a sopars informals.

Per a uns 8 “tacos” necessitareu els següents ingredients:

8 “tacos” de blat de moro
300 gr. de pit de pollastre
Mig enciam
Sal
Pebre
Oli d’oliva

El primer que farem serà tallar els filets de pit de pollastre a tires, els salpebrarem a nostre gust i els posarem a la planxa a foc ben viu. Mentre es fan, posarem l’enciam net en un bol, el salarem i l’amanirem amb un bon raig d’oli d’oliva tot i remenant-lo ben bé.

Mentrestant, escalfarem els “tacos”. Nosaltres vam emprar el forn (que ja teníem calent), però podeu escalfar-les uns segons al microones sense cap problema.

Ja amb el pollastre al seu punt, procedirem a farcir els “tacos”, per fer-ho posarem una mica d’enciam al centre de cada “taco”, sobre seu una generosa dosi de guacamole per al final, coronar-ho amb les tires de pollastre que cregueu oportú. Així:

Detall del farciment d'un "taco amb guacamole"
Detall del farciment d'un "taco"

Per acabar, enrotllareu els “tacos” i els presentareu.

Una possible presentació dels "tacos de guacamole"
Una possible presentació dels "tacos de guacamole"


Bon profit!!